Passat, present i futur fan caminar el 15è Festival Nacional de Poesia


  • Comparteix:

Moment de l'espectacle al Teatre-Auditori

Moment de l'espectacle al Teatre-Auditori

Un homenatge a autors i obres de la poesia catalana ha donat aquest diumenge el tret de sortida al 15è Festival Nacional de Poesia a Sant Cugat. Amb l'espectacle inaugural dirigit per Estel Solé, ha començat a caminar una edició que busca la consolidació i fer créixer la paraula poètica. El Teatre-Auditori ha estat l'escenari d'aquest espectacle antològic, reflex d'una edició que fins al 25 d'octubre proposa endinsar-se en la poesia des de diferents vessants.

Els versos de Mireia Calafell, Manuel Forcano, Mireia Vidal-Conte, Anna Gual, Lucia Pietrelli, Enric Casasses, Miquel Martí i Pol i Ramon Llull, entre altres, han ressonat per homenatjar la poesia catalana i donar el tret de sortida al Festival Nacional de Poesia a Sant Cugat.

Com ha subratllat en el seu discurs la presidenta de la Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs, es tracta d'una edició que vol celebrar 15 anys i fer balanç del seu recorregut. El Festival Nacional de Poesia a Sant Cugat, però, també mira al futur, com ha destacat el conseller de Cultura en funcions, Ferran Mascarell.

Ferran Mascarell

La vida poètica del país va creixent. En un món complex és normal que la paraula poètica creixi.


Per a l'ocasió, el festival ha arrencat amb un recorregut per la poesia catalana amb un espectacle multidisciplinar dirigit per Estel Solé. De fet, aquesta 15a edició no té poeta d'honor, sinó que és un homenatge als 228 escriptors que han participat en les edicions anteriors. Tot plegat, com ha explicat l'alcaldessa, Mercè Conesa, per ubicar una vegada més Sant Cugat en el centre de la poesia.

Mercè Conesa

Aquest és un dels festivals importants de la ciutat i el país. Ens situa com a capital catalana de la poesia i al capdavant del lideratge per recuperar la memòria poètica del país.


D'aquesta manera; i a través de la paraula, la poesia i la música; el 15è Festival Nacional de Poesia a Sant Cugat omplirà fins al 25 d'octubre el municipi de recitals, concerts, lectures, conferències, teatre i activitats vinculades a aquest gènere.

La programació continua aquest dilluns amb Màrius Sampere presentat per Cèlia Sànchez-Mústic, a dos quarts de vuit del vespre, a la Llibreria Alexandria i l'espectacle 'Venus i Adonis' de Shakespeare al Teatre-Auditori a les nou del vespre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.