La poesia es vesteix amb diversitat d'accents i disciplines a la Nit de Poesia


  • Comparteix:

Una imatge de l'espectacle

Una imatge de l'espectacle

Sant Cugat ha retut un sincer homenatge a la poesia aquest dijous al Teatre-Auditori en una nova edició de la Nit de Poesia. La vetllada ha pres cos com un gran espectacle, on la poesia s'ha entrellaçat amb altres disciplines artístiques. Dirigida per la poeta valenciana Àngels Gregori, la proposta ha donat veu a set autors dels països catalans i ha posat emfàsi en la pluralitat d'accents de la llengua catalana. La nit ha acabat amb l'actuació de la cantant Maria del Mar Bonet, que ha pujat a l'escenari acompanyada del guitarrista Borja Penalba.



'Profe, no sabia que tota la poesia parlava de mi'. Amb aquestes paraules la directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs, ha donat el tret de sortida a la Nit de Poesia que, durant més d'una hora i mitja, ha donat veu al món de set poetes en llengua catalana.

Mireia Calafell, Manuel Forcano, Sònia Moll, Josep Piera, Josep Maria Sala - Valldaura, Lluís Solà i Antonia Vincens han estat els poetes protagonistes d'aquesta vetllada que s'ha conjugat com un diàleg entre música i poesia. El pianista Xavi Lloses ha estat l'encarregat de començar i conduir la nit a través d'unes composicions delicades que s'entrellaçaven amb els versos recitats.

Àngels Gregori, directora de la Nit de Poesia, explica que aquesta interdisciplinarietat busca acostar la poesia a tots els públics.

Àngels Gregori

Havia pensat un espectacle de gran format on interactuïn diverses disciplines: la música, la poesia i també alguna imatge. Sempre he pensat que els lectors que no es conquereixen a l'aula s'han de conquerir al carrer.


Es tracta de la primera vegada que la Nit de Poesia està dirigida per una persona alïena a l'organització del 15è Festival Nacional de Poesia. La Institució de les Lletres Catalanes i l'Ajuntament van fer un concurs públic per dirigir la vetllada més emblemàtica del festival, i la proposta de Gregori en va resultar guanyadora. Una iniciativa que la poeta valora, ja que dóna 'noves perspectives al plantejament'.

Àngels Gregori

Ho trobo genial, perquè d'alguna manera trenca inèrcies. I segurament això aporta renovació de veus, canvis de perspectiva i plantejament.


El 15è Festival Nacional de Poesia continua aquest divendres i durant tot el cap de setmana amb diverses activitats i propostes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.