Sam Abrams edita l'obra poètica completa de Gerard Vergés


  • Comparteix:

Sam Abrams amb la 'Poesia completa 1982-2014' de Gerard Vergés / Font: ACN

Sam Abrams amb la 'Poesia completa 1982-2014' de Gerard Vergés / Font: ACN

El santcugatenc Sam Abrams ha coordinat i editat el recull de l'obra poètica de Gerard Vergés. Publicat per l'editorial Proa, 'Poesia completa 1982-2014' inclou les cinc obres de poesia de l'autor tortosí. El recull de l'obra poètica arriba un any després de la mort del poeta.

'A l'ombra rogenca de la lloba', guanyador del premi Carles Riba de poesia el 1982, 'Long Play per a una ànima trista' (1986), 'Lliri entre cards' (1988), 'La insostenible lleugeresa del vers' (2002) i 'El Jardí de les Delícies' (2014) són les cinc obres poètiques de Gerard Vergés que formen part de l'antologia que ha editat Sam Abrams.

L'obra poètica de Vergés és molt extensa però va ser publicada de manera molt dispersa. En aquest sentit, el recull d'Abrams és, diu el santcugatenc, un aparador per mesurar 'la dimensió real' de la seva creació.

Sam Abrams

L'obra de Vergés estava una mica massa dispersa. Hi havia llibres publicats a Barcelona, en editorials diferents, per aquí i per allà. No s'havia pogut calibrar mai l'impacte real de la seva obra.


'Poesia completa 1982 - 2014' s'ha publicat aquest dimecres sota el segell de Proa. El repte pendent del món editorial ara amb Gerard Vergés, explica Abrams, és fer un recull de la seva obra de prosa.

Sam Abrams

Té tota una obra en prosa molt variada on hi ha assaig, assaig sobre art, memorialisme, etc. Tot això s'hauria de recollir en un volum cosí germà d'aquest.


Gerard Vergés va néixer a Tortosa el 1931 i forma part del grup d'autors que, com Ràfols-Casamada i Vicent Andrés Estellés, van ser nens durant la Guerra Civil i van créixer amb la repressió franquista. Un fet que, com explica Abrams, 'els va fer girar els ull cap dins i crear espais de llibertat personal i expressiva'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.