'Boicot i Trabanqueta', una visió alternativa i artística del relat històric


  • Comparteix:

'Boicot i Trabanqueta', la primera exposició produïda pel Centre d'Art Maristany, ofereix una visió alternativa al relat històric oficial i se centra en una narració més artística i personal. Aquest recull d'obres de sis artistes s'ha inaugurat aquest divendres al vespre a l'equipament amb la presència d'una trentena de persones i es podrà veure fins al 31 de gener.

Els Geganters de Sant Cugat, amb una cercavila, han donat el tret de sortida a l'inici de l'exposició i han escortat des de la plaça d'Octavià una de les obres que s'hi exposen, el Gegant Menhir de Mollet del Vallès, inspirat en un monolit que es va trobar en aquest municipi del Vallès Oriental. 'Boicot i Trabanqueta' conté obres d'Enric Farrés Doran, Rafael G. Bianchi, Antoni Hervàs, Lola Lasurt i Adrian Schindler, que reflexionen sobre la història tenint en compte escletxes, històries personals i, també, mentides. Aquesta visió alternativa és l'eix principal de la mostra, tal com ha explicat la seva comissària, la santcugatenca Joana Llauradó.

Joana Llauradó

Les obres parlen de fets històrics, però no des del punt de vista del relat oficial, sinó des de les capes inferiors que recorren la història que no surten a la llum.


La tinenta d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, ha posat en valor que el Centre d'Art Maristany hagi produït aquesta exposició.

Carmela Fortuny

És una aposta més cap a l'art contemporani a la nostra ciutat. El Centre d'Art Maristany es va obrir per apostar per aquest tipus d'art. És una exposició cuinada aquí, a casa.


A banda de l'exposició, l'artista Adrian Schindler oferirà la 'performance' 'Le fleuve armure / der Rüstungsfluss', un recorregut al llarg de la història, des de l'Imperi Romà fins al Tercer Reich. L'actuació serà en català i castellà, tot i que està pensada per representar-se en alemany i francés, llengües maternes de l'artista. La 'performance' es podrà veure diumenge de la setmana que ve a dos quarts de dotze del migdia i els dissabtes 19 de desembre i 30 de gener a les set de la tarda.

L'exposició també oferirà visites guiades. Seran els dissabtes 28 de novembre i 9 de gener a les onze del matí, i el 23 de gener, a dos quarts de dotze del migdia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.