El Museu de Sant Cugat celebra el Dia Internacional dels Museus amb una jornada de portes obertes


  • Comparteix:

Tant la seu del Monestir com la Casa Aymat podran visitar-se gratuïtament durant tot aquest dimarts

Tant la seu del Monestir com la Casa Aymat podran visitar-se gratuïtament durant tot aquest dimarts

El Museu de Sant Cugat s'afegeix avui a la celebració del Dia Internacional dels Museus, amb una jornada de portes de portes obertes, tant al Monestir com a la Casa Aymat. L'objectiu d'aquesta iniciativa és promoure la importància dels museus com a nuclis centralitzadors del patrimoni històric i cultural.

Tal i com ja es va l'any passat, el Museu de Sant Cugat vol afegir-se a la celebració del Dia Internacional dels Museus obrint les seves portes de forma gratuïta a tots els visitants que s'hi vulguin acostar.

Per a Lluís Campins, director d'aquest equipament, aquesta és una data important per posar de manifest l'existència dels museus i recordar que són nuclis dipositaris del patrimoni col·lectiu històric i cultural.

Lluís Campins

Volem evidenciar que hi ha museus quasi a totes les ciutats i molts pobles, que caracteritzen la vida pròpia d'aquests pobles però també recullen el patrimoni col·lectiu.


El fet que aquesta data caigui entre setmana ha fet que els responsables del Museu hagin decidit organitzar només una jornada de portes obertes, ja que els horaris laborals de molta gent coincideixen amb les hores de visita al museu, i l'afluència no serà tanta com en un cap de setmana. Tot i això, Campins preveu que el nombre de persones que visitaran aquest equipament serà major a l'habitual, tal i com ja va passar l'any passat.

D'altra banda, el director del Museu ha assegurat que cada cop hi ha més persones de fora de Sant Cugat que coneixen aquest equipament, gràcies a la difusió que se'n fa des de la ciutat, però també fruit de la integració a la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona.

Lluís Campins

Ja fa un any de la inauguració del Museu i nosaltres hem anat fent difusió, però també ajuda la que fa la Xarxa de Museus Locals.


Pel que fa al projecte de la segona fase del Museu, actualment s'està dissenyant el llenguatge museogràfic que explicarà la funció social i econòmica del Monestir durant l'època feudal, i es preveu que pugui estar enllestida entre finals d'aquest any o principis del 2005, com a màxim.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.