Brahms i Beethoven marquen el ritme de la celebració dels 25 anys de l'OSSC


  • Comparteix:

Un moment de l'espectacle

Un moment de l'espectacle

El doble concert de Brahms, amb violí i violoncel solistes, i la 5a Simfonia de Beethoven han estat aquest dijous les peces protagonistes del concert de celebració del 25è aniversari de l'Orquestra Simfònica de Sant Cugat (OSSC). Sota la direcció del director Antoni Ros-Marbà i amb els solistes de violí i violoncel Gerard i Lluís Claret, l'orquestra ha interpretat amb vigor dues de les obres més reconegudes del repertori clàssic. El Teatre-Auditori ha estat l'escenari d'aquesta celebració que ha penjat el cartell d'entrades exhaurides pocs minuts abans de començar l'actuació.



Hi ha molt poques obres a la història de la música que siguin per a dos solistes més orquestra simfònica. El doble concert de Brahms n'és una, i potser la de més envergadura, i precisament per això ha estat una de les dues peces escollides per l'OSSC per celebrar el seu primer quart de segle de vida.

L'obra ha estat interpretada pels músics de Josep Ferré dirigits en aquesta ocasió pel director Antoni Ros-Marbà i amb la participació dels santcugatencs Gerard i Lluís Claret com a solistes. Uns convidats de gran presitigi internacional que han assumit el repte, com explica Lluís Claret, d'interpretar la complexitat d'aquesta obra romàntica.

Lluís Claret

El repte a l'obra de Brahms per als dos solistes és poder fer música de cambra i que aquesta no sigui una cosa íntima entre nosaltres dos, sinó que tingui una intenció que lligui amb la gran orquestra.


La segona part del concert l'ha protagonitzada un dels temes més emblemàtics de la història de la música clàssica: la 5a Simfonia de Beethoven. Sota l'atenta mirada de Ros-Marbà, els músics han fet vibrar el públic del Teatre-Auditori amb la passió de la peça de Beethoven.

El concert d'aquest dijous forma part de les celebracions del 25è aniversari de l'OSSC. Una emotiva efemèride que, com ha confessat Claret, es viu amb responsabilitat i honor.

Lluís Claret

Un concert sempre és un repte, però en aquest cas és un més un honor. És un honor i un goig participar d'aquesta celebració de 25 anys i esperem celebrar-ne, com a mínim, 25 més.


La propera cita de l'orquestra al Teatre-Auditori tindrà lloc el 27 de desembre amb el tradicional Concert de Valsos de Nadal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.