La família Valdés porta la música cubana d'ara i sempre al Teatre-Auditori


  • Comparteix:

Un moment de l'espectacle

Un moment de l'espectacle

Chucho Valdés i els seus fills Jessie i Leyanis han pujat aquest divendres a l'escenari del Teatre-Auditori per oferir un viatge a través de la música cubana des de les seves arrels fins les sonoritats més contemporànies. El concert 'En Familia' ha estat marcat per la passió musical dels Valdés, que ha arribat al seu punt més alt quan han interpretat una versió d''El Mancinero' en record a Bebo Valdés. L'actuació, ideada especialment per a l'equipament municipal, forma part del 47è Voll-Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona i ha exhaurit totes les entrades.



El Teatre-Auditori ha habilitat una petita grada dalt de l'escenari amb capacitat per a 40 persones, entre les quals es trobava el músic Paco de Rivera, que durant molts anys ha acompanyat els Valdés en les seves trajectòries musicals. L'actuació d'aquest divendres de Chucho Valdés i els seus fills a Sant Cugat ha estat marcada per l'emoció i la passió per la música.

Chucho ha pujat sol a l'escenari i ha interpretat tres temes amb improvisacions que han deixat palès que la seva virtuositat no minva amb els anys. Després, Jessie i Leyanis han conduït el concert sota l'atenta mirada del seu pare, que ha marcat el to de la vetllada. Els temes han circulat a través de sonoritats properes a la música contemporània, el jazz i la música d'arrel cubana. Tot plegat, sense perdre l'essència del seu avi, Bebo Valdés, que també va actuar al Teatre-Auditori el 2007. Precisament, un dels moments més emotius de la vetllada ha estat la versió del tema 'El Mancinero', en record a Bebo.

L'actuació d'aquest divendres ha estat creada especialment per al Teatre-Auditori, un equipament que ja ha acollit tres generacions de la família Valdés i on Chucho explica que se sent molt còmode.

Chucho Valdés

Penso que és un lloc ideal per fer aquest concert en família. Crec que serà un concert memorable perquè és la primera vegada que el farem junts. És un honor està aquí per fer-lo.


El públic del Teatre-Auditori ha assistit entusiasmat a aquesta festa familiar on la música cubana ha estat la mestra de cerimònies. Chucho explica que el públic santcugatenc és especialment sensible al jazz, un fet que inspira els artistes que estan dalt de l'escenari.

Chucho Valdés

El públic santcugatenc és un públic que sap el que escolta, i això és important. Transmet molt la passió que senten i aquest caliu inspira els artistes.


Després de l'actuació 'En Família' al Teatre-Auditori, que ha tingut regust històric, Chucho Valdés ha actuat aquest dissabte amb Txarango al Sant Jordi Club i diumenge, al Teatre Joventut de l'Hospitalet.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.