El festival Life Victoria recorda per tercer any la soprano santcugatenca


  • Comparteix:

El festival recorda la soprano santcugatenca / Foto: Fundació Victoria de los Ángeles

El festival recorda la soprano santcugatenca / Foto: Fundació Victoria de los Ángeles

El festival Life Victoria viu aquests dies la 3a edició al recinte modernista de Sant Pau de Barcelona amb una programació que recorda els autors més cantats per la soprano santcugatenca Victòria dels Àngels quan es compleixen 10 anys de la seva mort. La proposta, amb activitats programades fins aquest diumenge, se centra en el gènere 'lied' i recorre obres de Schubert, Brahms i Manuel de Falla, entre d'altres, amb músics consolidats i una aposta pels intèrprets més joves.

La vessant acadèmica del festival, que va arrencar divendres, es concretarà a partir d'aquest dilluns amb l'espai 'LIFE Akademie', format per xerrades i debats per ampliar coneixements musicals. Aquesta proposta vol acostar a les joves generacions el gènere, el més cultivat per Victòria dels Àngels, al qual va dedicar bona part de la seva carrera i el va popularitzar a l'Estat espanyol. Entre les novetats hi ha el concert vermut, que s'ha fet aquest diumenge acompanyat d'un pica-pica posterior.

La presidenta de la Fundació Victòria dels Àngels, Helena Mora, assegura que, tot i que el festival ja va néixer com un homenatge a la soprano, aquest any han preparat una programació especial per recordar-la.

Helena Mora

La programació té una mica més en compte la figura de la Victòria. Els autors que més ha cantat la Victòria hi són, es farà la projecció del documental 'Brava Victoria' i s'han centrat els actes a recordar-la.


El 'lied', cançó en alemany, és un gènere basat en una única veu i un piano, tot i que en algunes ocasions hi apareix algun altre instrument, com és el cas de l'arpa, i és especialment popular a Alemanya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.