Els Butaca reconeixen la carrera de Glòria Rognoni en una nit amb accent local


  • Comparteix:

Rognoni ha recollit el premi

Rognoni ha recollit el premi

La 21a edició dels Premis Butaca de Teatre ha reconegut la trajectòria de la directora santcugatenca Glòria Rognoni amb el Premi Honorífic Anna Lizaran. La gala d'aquest dilluns també ha premiat per votació popular el santcugatenc Ramon Madaula com a millor actor de repartiment per 'El Rei Lear'.

La directora santcugatenca ha dedicat el premi a companyia de la qual és directora, Femarec, i ha lamentat que no es faci prou ressò del teatre adaptat.

Glòria Rognoni

Dirigir Femarec m'ha brindat la possibilitat de fusionar dues vocacions: el teatre i la inquietud social. Quin greu que no es vegi més el nostre treball.


Rognoni va començar la trajectòria a la companyia Els Joglars, però una caiguda durant un dels assaigs li va provocar una lesió vertebral que la va apartar dels escenaris com actriu. Des de llavors, Glòria Rognoni ha treballat al capdavant de Femarec per trencar les barreres i prejudicis que hi ha cap al teatre social.

Amb 17 espectacles a l'esquena, la companyia ha actuat en diferents ubicacions a Catalunya, l'Estat espanyol i també a Portugal, Itàlia i Anglaterra. La trajectòria del grup i de Rognoni ha estat reconeguda amb la Menció d'Honor dels Premis Ciutat de Barcelona 2004, el Premi Ciutat de Sant Cugat 2007 i Premi Arlequí de la Federació de Teatre Amateur 2009, entre d'altres.

Madaula, també premiat
Un valldoreixenc s'endú un guardó. És Ramon Madaula, que ha guanyat el premi a millor actor de repartiment per 'El Rei Lear', tot i que no s'ha pogut presentar per recollir-lo. En aquest clàssic de Shakespeare, Madaula interpreta el comte de Kent i comparteix cartell amb Núria Espert i el també santcugatenc Jordi Bosch.

Presència santcugatenca
A més, a l'edició d'enguany d'aquests guardons, també han estat nominats els santcugatencs Mercè Arànega com a millor actriu per 'L'alè de la vida', Francesc Orella per la seva interpretació com a actor protagonista a 'El president' i Nina, pel seu paper al musical 'Mares i filles'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.