La premiada 'Terra Baixa' de Lluís Homar arriba aquest diumenge al Teatre-Auditori


  • Comparteix:

Lluís Homar ha guanyat el Premi Butaca a millor actor teatral / Font: Teatre-Auditori

Lluís Homar ha guanyat el Premi Butaca a millor actor teatral / Font: Teatre-Auditori

Lluís Homar esdevé el clàssic d'Àngel Guimerà 'Terra Baixa' aquest diumenge amb el muntatge 'Terra Baixa i Lluís Homar'. Sota la direcció de Pau Miró, l'actor dóna vida a tots els personatges de l'obra en un exercici de gran complexitat interpretativa. L'espectacle arriba al Teatre-Auditori dies després de triomfar als Premis Butaca 2015 amb quatre guardons: el de millor actor teatral per Lluís Homar, millor il·luminació (Xavier Albertí i David Bofarull), millor disseny de so (Damien Bazin i Lucas Ariel Vallejos) i millor composició musical (Sílvia Pérez Cruz). L'actuació comença a dos quarts de vuit del vespre i les entrades tenen un preu de 26 euros.

'Terra Baixa' ha estat una referència per a Lluís Homar des que als 16 anys va interpretar l'ingenu Manelic. Un personatge que l'ha acompanyat en diversos moments de la seva carrera i que, després de 40 anys dalt dels escenaris, l'actor tornarà a interpretar aquest diumenge al Teatre-Auditori.

De fet, Homar posarà cos i ànima a tots els personatges de l'obra de Guimerà a 'Terra Baixa i Lluís Homar'. És un tribut a una obra cabdal de la seva biografia en forma de monòleg que arriba a la ciutat sota la direcció de Pau Miró.

'Terra Baixa', l'obra que el dramaturg i poeta Àngel Guimerà va publicar el 1897, és una de les obres més representades i traduïdes de la literatura catalana. El drama en tres actes explica la història del Sebastià, la Marta i el Manelic, un triangle amorós que confronta llum i obscuritat, puresa i corrupció, a través de la metàfora de la Terra Baixa i la Terra Alta.

Després de la funció d'aquest diumenge, està previst un contacte del públic amb Lluís Homar dins el cicle 'Parlem de...' del Teatre-Auditori.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.