Raimon repassa 50 anys de música davant un Teatre-Auditori exultant


  • Comparteix:

Un moment de l'espectacle

Un moment de l'espectacle

Raimon ha ofert aquest dissabte un repàs musicat de la seva trajectòria vital i professional en un concert marcat per l'emotivitat i el record. Com resa la cançó, el cantautor de Xàtiva ha pujat aquest dissabte a l'escenari del Teatre-Auditori amb 'més records que projectes' per oferir un viatge antològic a través d'alguns dels seus temes més emblemàtics. Cançons com 'Al meu país la pluja', 'Jo vinc d'un silenci' i 'El vent' han fet les delícies d'un públic que ha acabat dempeus.



Acompanyat de Miquel Blasco i Joan Urpinell a la guitarra, Pau Domènech al clarinet i Fernando Serena al contrabaix; Raimon ha començat la vetllada amb els compassos de la cançó 'A l'estiu quan són les nou'. Aquest ha estat el tret de sortida d'una nit que s'ha anat teixint al voltant d'alguns dels temes més reconeguts de la llarga trajectòria del cantautor de Xàtiva.

Cançons que ja han esdevingut himnes, com 'Diguem no' i Com un puny', s'han anat entrellaçant amb versions dels poemes d'Ausiàs March i Salvador Espriu, i temes nous com 'I nosaltres amb ells'. I és que, com explica Raimon, la millor manera de resumir 50 anys de records, vivències i lluites dalt dels escenaris és amb música.

Raimon

Aquest tipus de cançó es fa quan ja has viscut moltes coses. Aleshores reflexiones i dius: com ho pots explicar en poques paraules i penses que l'única manera de fer-ho és amb música.


La setmana vinent Raimon bufa 75 espelmes i ho farà amb un doble concert a L'Auditori de Barcelona. Una efemèride a la qual arriba amb nous projectes de futur, com una gira pel País Valencià on afirma que, després de tants anys, ja podrà 'cantar amb més normalitat'.

Raimon

Tinc projectes. La setmana que ve faig 75 anys i faig dos concerts a L'Auditori. Al febrer vaig a Castelló de la Plana i després per València, on sembla que ara ja podré cantar amb més normalitat.


Raimon ha deixat clar aquest dissabte al Teatre-Auditori que és un dels principals exponents de la cançó en català. El públic santcugatenc l'ha escoltat amb atenció i s'ha rendit a unes cançons que han estat la banda sonora de la lluita per la democràcia i les llibertats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.