Lluís Homar demostra al Teatre-Auditori que ell és 'Terra Baixa'


  • Comparteix:

Un moment de l'espectacle

Un moment de l'espectacle

Lluís Homar ha ofert aquest diumenge al Teatre-Auditori un polièdric retrat de la complexitat humana amb la seva particular versió de 'Terra Baixa'. Sol dalt l'escenari, Homar ha donat veu i ànima als personatges de Núria, Marta, Sebastià i Manelic en una peça d'orfebreria teatral dirigida per Pau Miró. L'espectacle ha arribat a la ciutat amb quatre premis Butaca sota al braç i ha conmogut el públic santcugatenc que ha dedicat un calorós i unànime aplaudiment a l'actor.



El Teatre-Auditori ha estat testimoni de la dicotomia que planteja el clàssic de Guimerà entre la puresa de la 'terra alta' i la foscor de la 'terra baixa', entre els valors de la senzillesa i les vileses de la societat humana.

Amb una sola veu, Lluís Homar ha donat vida a l'enveja i la vanitat d'en Sebastià, amo i senyor de la Terra Baixa; a les inseguretats i la por de Marta, la seva amant; a la ingenuïtat i la puresa del pastor Manelic, i a la innocència de la jove Nuri. Un viatge a través dels protagonistes que fuig d'artificis per aprofundir en les emocions universals que presenten els personatges de Guimerà, segons Lluís Homar.

Lluís Homar

Si ens posem a mirar, tots tenim una part de Manelic, de Sebastià, de Nuri i de Marta. I això, en certa manera, és el que jo buscava. No és que jo em transformi, sinó que sóc sempre tots els personatges. O ho pretenc, si més no.


'Terra Baixa' és una obra molt especial en la trajectòria d'Homar ja que l'ha acompanyat en diversos moments de la seva trajectòria. La va interpretar per primera vegada amb només 17 anys al barri d'Horta i hi va tornar anys després acompanyat de molts dels actors que més tard crearien el Teatre Lliure. Ara, explica, tenia ganes de recuperar-la per explicar-ne la seva essència i va considerar que el monòleg era la millor manera de fer-ho possible.

Lluís Homar

A mi el que em venia de gust era fer l'obra. Vaig tenir la idea de fer l'obra amb només els quatre personatges principals. Ara bé, les idees són fàcils, el complicat és fer-les realitat. I, en aquest sentit, la sort va ser l'equip.


El director Pau Miró ha estat un dels principals companys de viatge d'Homar en aquesta aventura. Tots dos han concebut aquesta arriscada posada en escena que es nodreix d'una escenografia sòbria però impactant, obra de Lluc Castells, i de la música de Sílvia Pérez Cruz, per oferir un retrat acurat de la complexitat humana.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.