Dues estrenes de dansa i noms com Bebe, al nou cartell del Teatre-Auditori


  • Comparteix:

El Teatre-Auditori serà l'escenari de l'estrena a Catalunya de 'Don Quijote' de la Compañía Nacional de Danza (CND) i de 'Cendrillon' del Malandain Ballet Biarritz. Aquests són dos dels 32 espectacles que conformen la programació de febrer a maig de l'any vinent de l'equipament. Noms com Bebe i Pablo López, i espectacles com 'Marits i mullers', 'Només dones' i '73 raons per deixar-te, el musical' són algunes de les propostes més destacades.

El nou cartell s'ha presentat aquest dilluns a l'Antiga Fàbrica d'Estrella Damm de Barcelona en un acte conduït pel periodista Albert Puig que ha comptat amb les actuacions d'Andrea Motis & Joan Chamorro, les santcugatenques Izah i Cristina Casale, Mercè Martínez i Marc Pujol, i la maga Melanie.

L'equipament oferirà aquesta temporada nou produccions teatrals, cinc de música clàssica, cinc de música contemporània, tres de dansa, dos d'òpera, un de màgia i set espectacles familiars. Una programació eclèctica que posa l'accent en la qualitat de les seves propostes. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha defensat que l'aposta per una programació de qualitat és la millor manera de 'reivindicar la cultura del nostre país'.

Mercè Conesa

Cal un agraïment immens a la gent del teatre i de les arts escèniques. Però també un agraïment als espectadors de Sant Cugat que són fidels i que saben que, des de la programació de qualitat, nosaltres avui seguim reivindicant la cultura del nostre país.


Dansa
La primera estrena absoluta serà 'Cendrillon' (la Ventafocs) del Malandain Ballet Biarritz, una companyia francesa que torna dos anys després al Teatre-Auditori. L'altra és 'Don Quijote', l'espectacle amb el qual la Compañía Nacional de Danza, sota la direcció de José Carlos Martínez, tancarà la programació de l'equipament cultural. Després de 20 anys, la companyia porta a l'escenari un ballet clàssic complet.

També hi seran presents la Gelabert Azzopardi Companyia de Dansa amb 'Foot-ball' i el nou muntatge de Brodas Bros, 'Vaivé', un muntatge que fusiona el hip hop amb la música clàssica.

Teatre
L'oferta teatral pujarà a l'escenari 'Marits i mullers' d'Àlex Rigola, 'Olivia y Eugenio' amb Concha Velasco, 'Els veïns de dalt' amb Pere Arquillué i l'últim muntatge de Josep Maria Flotats, 'Ser-ho o no'. També passarà per l'equipament 'Don Joan', dirigit per David Selvas i amb Julio Manrique al capdavant. L'actor ha explicat que portaran el clàssic de Molière a l'actualitat i ha defensat que el personatge de Don Joan és un mite.

Julio Manrique

Crec que Don Joan és un mite tocat per la literatura, per la psicoanàlisi i altres disciplines. I, en ser un mite, es converteix en una partitura que tens ganes de tornar a escoltar per veure com la toquen aquesta vegada.


La florestana Mercè Arànega portarà a l'equipament municipal 'Neus Català. Un cel de plom', una aposta tan professional com personal de l'actriu.

Mercè Arànega

Estic súper contenta d'haver decidit continuar endavant amb aquest monòleg. És com una aposta no només artística, sinó que per a mi hi ha també una part de responsabilitat social i ètica de continuar amb la memòria de Neus Català.


A més, en el Dia Internacional de la Dona arribarà 'Només són dones', de Carmen Domingo, amb l'actriu Míriam Iscla, la cantant Maika Makovski i la coreògrafa i ballarina Sol Picó. Completen el cartell 'Panorama des del pont' i '73 raons per deixar-te', un musical en clau de comèdia romàntica que, com explica l'actor Marc Pujol, comença en el moment en què l'amor es converteix en odi.

Marc Pujol

'73 raons per deixar-te' és un musical, una comèdia romàntica que comença just en el moment en què l'amor incondicional d'una parella es converteix en odi.


Música
Les propostes musicals arriben amb 'Guerra', un espectacle ideat pel cantant Albert Pla amb Fermín Muguruza i Raül Fernández 'Refree'. Es tracta d'un musical interactiu en 3D que reflexiona sobre la guerra. També sonarà al Teatre-Auditori la cantant Rozalén amb el concert 'Quien me ha visto...' que tindrà com a telonera la cantant santcugatenca Izah amb la presentació del disc 'Now or never'.

Izah

Rozalén ja em va convidar a cantar amb ella l'última vegada que va estar pel Vallès. Tot quedarà en família i tinc moltes ganes perquè aquesta vegada, a més, serà amb tota la banda.


Andrea Motis & Joan Chamorro tornen a l'espai cultural amb l'Orquestra Nacional d'Andorra. Motis i Chamorro han avançat que durant el concert a es podran escoltar temes del proper disc que gravaran al març a Nova York.

Motis i Chamorro

Farem temes que ja hem tocat abans amb l'ONCA. I els temes que farem en quintet seran els que estem treballant per un disc molt important que gravarem al març a Nova York.


Bebe, presentarà després de quatre anys de silenci el seu darrer treball 'Cambio de piel'. També presentarà treball l'artista malagueny Pablo López amb 'El mundo y los amantes inocentes'.

En família
Els espectacles familiars porten un altre dels plats forts de la programació, la 'Gala de Pallassos Sense Fronteres', un espectacle solidari que comptarà amb el pallasso Tortell Poltrona i la cantant Sílvia Pérez Cruz, entre d'altres. La recaptació es destinarà íntegrament als projectes que Pallassos Sense Fronteres està desenvolupant en suport als infants refugiats.

El Teatre-Auditori també acollirà la tercera generació del grup Macedònia per presentar el disc 'El món és per als valents'. Les joves fruites es mostren emocionades de tornar a un equipament que 'ja senten com seu'.

Macedònia

Portem la gira del disc 'El món és per als valents', un disc que porta molta valentia i il·lusió. Això és el que volem plasmar en aquest teatre que sempre ens ha tractat tan bé i on hem vingut tants cops.


La Companyia Manolo Alcántara portarà l'espectacle de circ 'Rudo' a l'aire lliure, a la plaça Victòria dels Àngels.

Música Clàssica
Dins les propostes de música clàssica, l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya portarà 'El Concierto de Aranjuez i la Tercera de Beethoven', un concert de l'Auditori de Barcelona. El Cor Simfònic Femení de Catalunya també serà present acompanyat de l'Orquestra de l'Auditori Josep Carreras. No hi faltarà l'Orquestra Simfònica de Sant Cugat amb 'Cavalleria Rusticana' i el tradicional 'Concert de Sant Jordi'. A més, la santcugatenca Cristina Casale presentarà 'Sang a les venes' i 'Dues històries musicals', amb l'actor Jordi Bosch com a narrador. Les dues cites, diu Casale, es faran dins la conxa acústica per tenir més proximitat amb el públic.

Cristina Casale

El que m'agrada quan toco a casa és tenir el públic ben a prop. Per això els dos concerts que ofereixo els faré dins la conxa acústica perquè la gent assaboreixi l'espectacle des d'una altra perspectiva.


Òpera
Els amants del gènere podran gaudir de dos muntatges del Cicle Òpera a Catalunya de la mà dels Amics de l'Òpera de Sabadell: 'Madama Butterfly' i 'Otello'. El cartell es completa amb 'Oh, l'amor', una producció del Gran Teatre del Liceu amb estudiants de secundària acompanyats de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC), i una adaptació familiar de 'Guillem Tell'.

Màgia
El Mag Lari torna a posar la màgia a la temporada amb l'espectacle 'OZOM', un homenatge als grans mags que han convertit l'il·lusionisme en un art admirat al llarg dels segles.

Venda d'entrades i abonaments
La venda d'abonaments per a la propera temporada començarà el 10 de desembre, mentre que les entrades per a cadascun dels espectacles es posaran a la venda el 16 de desembre. L'equipament santcugatenc ofereix descomptes als seus abonats, als majors de 65 anys, als grups de 15 persones i una hora abans de la funció ofereix un descompte del 50%. A més, els menors de 29 anys també poden gaudir de descomptes que arriben al 40%.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.