El curtmetratge 'El corredor', nominat als Premis EFA del cinema europeu


  • Comparteix:

El curtmetratge 'El corredor', del director resident a Sant Cugat José Luis Montesinos, és l'únic candidat català al guardó de Millor Curtmetratge Europeu, un premi que atorga l'Acadèmia del Cinema Europeu (EFA). El film narra la història de la retrobada del qui va ser el propietari d'una gran empresa amb un dels treballadors que va acomiadar. La cerimònia se celebra aquest dissabte a Berlín.

En una entrevista a Cugat.cat, Montesinos ha explicat que el curt és 'una història de segones oportunitats i alhora de venjança'. El director confessa que li agrada treballar amb guions 'que sorprenen l'espectador' i que ha trobat en el context de la crisi 'un escenari amb drames apocalíptics'. 'El corredor', el sisè treball de Montesinos, és amb el que ha assolit més fites a àmbit internacional.

José Luis Montesinos

Amb 'El corredor' estem assolint fites que abans no havíem aconseguit, sobretot a nivell internacional. El curt ha agradat des d'Estats Units fins a Corea, això és una de les millors coses que li pot passar a un cineasta.


El proper repte amb què s'enfronta l'equip del curtmetratge és aconseguir el guardó de Millor Curtmetratge Europeu aquest dissabte a Berlín. Per guanyar el premi, el curt competirà amb treballs d'Alemanya, França, el Regne Unit, Suècia, Dinamarca, Sèrbia, Croàcia, Grècia i amb una coproducció d'Israel i Palestina. Si guanya l'estatueta, Montesinos es convertirà en el primer català en adjudicar-se un European Film Award (EFA).

José Luis Montesinos

El Premi Europeu és com guanyar l'Oscar continental, és molt difícil. Guanyar significaria fer història perquè crec que seria el primer català en aconseguir un European Film Award (EFA), seria increïble.


'El corredor' es va estrenar al Festival Internacional de Cinema de Valladolid 2014 (SEMINICI) on va rebre el guardó a Millor Curtmetratge Europeu. El film també ha estat guardonat amb el Premi Gaudí al Millor Curtmetratge 2015 de l'Acadèmia del Cinema Català i està preseleccionat als Premis Goya 2016 de l'Acadèmia del Cinema Espanyol.

El curtmetratge està protagonitzat per Lluís Altés i Miguel Ángel Jenner, que també és actor de doblatge i responsable de posar veu a Jean Reno i Samuel L. Jackson.

Amb el seu anterior treball, 'La historia de siempre', Montesinos va aconseguir 137 premis convertint-se en el director de curtmetratges català més guardonat de la història.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.