Els Amics de la Unesco projecten 'El somni català', de Josep Maria Forn


  • Comparteix:

Imatge de la pel·lícula / Foto: Youtube

Imatge de la pel·lícula / Foto: Youtube

Els Amics de la Unesco Valldoreix - Sant Cugat projecta aquest dijous el film 'El somni català', de Josep Maria Forn. La sessió és a dos quarts de set de la tarda a l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC) i tindrà la presència del mateix autor. L'escriptor i col·laborador de Cugat.cat Víctor Alexandre presentarà l'acte.

'El somni català', un híbrid entre documental i ficció, combina escenes de films històrics dirigits per Forn, imatges d'arxiu i algunes escenes noves. La pel·lícula parteix de la conversa entre Alfons XIII i un jove Francesc Cambó en la visita del monarca el 1904 a l'Ajuntament de Barcelona.

A partir d'aquí, recorre la història a través de moments com l'assalt de militars de l'exèrcit a les redaccions del '¡Cu-Cut!' i de 'La Veu de Catalunya' (1905), la prohibició del català per part de la dictadura de Primo de Rivera (1923), els assassinats de Francesc Layret (1920) i 'El noi del sucre' (1923), els fets de Prats de Molló (1926), la proclamació de Macià de la República Catalana (1931), l'ocupació de les tropes franquistes (1938-1939), la detenció i afusellament de Companys (1940), la Transició i l' Onze de Setembre del 1977.

Aquest recorregut també arriba als dies més recents de la història de Catalunya, amb les grans mobilitzacions de la Via Catalana i la V.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.