Carlos Núñez revoluciona el Teatre-Auditori amb un concert ple de sorpreses


  • Comparteix:

Un moment del concert

Un moment del concert

El gaiter Carlos Núñez ha fet vibrar aquest divendres el Teatre-Auditori amb un concert vital, carregat d'adrenalina i de sorpreses. El músic gallec ha tornat a la ciutat per presentar el seu darrer treball, 'Inter-Celtic', i ha aprofitat l'ocasió per oferir un repàs per la història i les arrels de la música celta. Acompanyat del virtuós violinista Jon Pilatzke, Núñez ha demostrat que es tracta d'un gènere universal amb arrels als cinc continents. La vetllada ha tingut un accent marcadament santcugatenc amb la participació de la flautista Patricia de No, els professors de l'Escola de Música Tradicional de Sant Cugat i una jam session al voltant del tema del 'Paga-li Joan'.



El reconegut gaiter ha convertit la presentació del seu darrer treball en una festa celta gràcies a la complicitat dels músics que l'han acompanyat i de nombrosos convidats. La vetllada ha començat amb els temes 'Reels' i 'Amanacer' i ha anat in crescendo fins acabar amb bona part del públic ballant una dansa gallega dalt de l'escenari.

Acompanyat de Pancho Álvarez a la guitarra, el seu germà Xuxo Núñez a la percussió i Jon Pilatzke al violí; Núñez ha ofert un viatge a través de les arrels de la música celta per mostrar el futur del gènere. El gaiter ha conduït la vetllada amb explicacions sobre els orígens d'aquesta música, amb una clara voluntat pedagògica.

Carlos Núñez

La música celta és la que feien els celtes fa 2.000 anys allà als 'castos'. És possible que quedin coses d'aquella època, però la música celta s'ha anat adaptant al pas del temps.


Durant més de dues hores, Núñez i la seva banda han transportat els assistents amb ritmes brasilers, bretons, escocesos i gallecs, demostrant que la música celta és pràcticament universal.

El músic gallec ha fet seves les paraules de Jordi Savall que diuen que 'Catalunya també té les seves arrels celtes' i s'ha fet acompanyar de diversos músics del país. La primera sopresa de la nit ha estat el tema 'Ponthus' que ha interpretat en companyia de la flautista santcugatenca Patricia de No.

Carlos Núñez

També existeix la tradició de Catalunya. Hi ha melodies celtes que també són catalanes. I avui n'interpretarem una amb una veïna vostra, d'aquí de Sant Cugat.


Aquesta no ha estat l'única col·laboració sorpresa de la nit, ja que Núñez ha compartit escenari també amb alguns dels mestres de l'Escola de Música Tradicional de Sant Cugat, els alumnes de l'escola de dansa irlandesa Mediterrània de Barcelona, les Gaiteres Xuntaza de Catalunya i, fins i tot, el públic. Un altre dels moments àlgids de la nit ha estat una improvisació sobre el tema del 'Paga-li Joan' amb els músics de la ciutat.

Una nit per al record que ha posat de manifest la bona sintonia de Núñez amb el públic santcugatenc i el Teatre-Auditori.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.