Firart organitzarà una 'Nit de l'Artista' alternativa a la Nit de l'Art, en protesta per la seva exclusió


  • Comparteix:

Els artistes diuen que la Nit de l'Art només promociona les galeries

Els artistes diuen que la Nit de l'Art només promociona les galeries

L'associació d'artistes Firart organitzarà el 29 de maig la 'Nit de l'Artista' per protestar contra la decisió d'Espais d'Art de no deixar-los participar a la quarta edició de la Nit de l'Art. L'entitat considera un abús que els galeristes es neguin a convidar l'única associació d'artistes de la ciutat, i més quan la Nit de l'Art rep una subvenció destinada a activitats culturals.

Coïncidint amb la celebració de la quarta Nit de l'Art, l'associació Firart celebrarà al Club Muntanyenc la festa d'inauguració d'una exposició d'alguns dels socis de l'entitat. Es tracta d'una acció de protesta per la negativa d'Espais d'Art a acceptar la participació de Firart a la Nit de l'Art, una activitat que compta amb una subvenció atorgada per l'Àrea de Cultura. Ho explica el sostpresident de Firart, l'artista Adolf.

Adolf

Firart organitzarà el dia 29 una exposició alternativa amb obres d'alguns socis. 'La nit de l'artista' serà una festa reivindicativa.


Els membres de Firart protestaran així contra l'actitud de l'associació de galeristes Espais d'Art, als quals acusen de convertir la Nit de l'Art en una 'nit de les galeries', on té més importància, diuen, la promoció dels espais d'art que el foment dels artistes locals.

Per aquest mateix motiu, l'artista valldoreixenc Adolf ha decidit, a títol personal, negar-se a celebrar la inauguració de la seva exposició "Seqüències digitals", que es pot veure al Centre d'Art Enfoc fins el proper 30 de juny, dins la programació de la Primavera Fotogràfica.

Adolf

És una decisió personal per protestar perquè Espais d'Art no ens deixa participar. No està bé, ja que reben 12.000 euros de subvenció de Cultura.


La mostra d'Adolf, que ja es va poder veure al Triangle de Barcelona, presenta una sèrie de seqüències fotogràfiques realitzades amb diferents càmeres i processos digitals. En aquesta ocasió, arriba a la nostra ciutat amb un parell d'obres inèdites que no es van exposar a Barcelona a causa, segons ha explicat Adolf, del filtre de la censura.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.