'Los odiosos ocho' i 'La chica danesa', estrenes dels cinemes de Sant Cugat


  • Comparteix:

'Los odiosos ocho', el vuitè film de Tarantino / Foto: web oficial del film

'Los odiosos ocho', el vuitè film de Tarantino / Foto: web oficial del film

La cartellera santcugatenca arriba aquest divendres amb dues noves estrenes. Després de 'Django desencadenado' Quentin Tarantino torna a la gran pantalla amb el seu segon 'western', 'Los odiosos ocho'. Dirigida pel guanyador d'un Oscar Tom Hooper, 'La chica danesa' és l'altra novetat a les sales de Sant Cugat. Els dos títols tenen nominacions als Oscar.

'Los odiosos ocho'
Rodada amb 70mm, 'Los odiosos ocho' arriba finalment a la gran pantalla després de la polèmica que va generar la filtració del guió. El mitjà de comunicació 'online' de Hollywood 'Gawker Media' va publicar un document amb les 146 pàgines del guió del film, fet que va provocar que Tarantino estigués a punt de cancel·lar el seu segon western.

Es tracta del vuitè film escrit i dirigit pel director de Tennessee. La història se situa en algun lloc de Wyoming, pocs anys després de la Guerra Civil nord-americana, quan vuit personatges es troben atrapats en un refugi a les muntanyes a causa d'un gran temporal de neu.

La pel·lícula, guardonada amb un Globus d'Or a la millor banda sonora original i amb diverses nominacions als BAFTA i als Critics Choice Awards, té la participació de Samuel L.Jackson, Kurt Russell i Jennifer Jason Leigh, entre altres. Aquest dijous l'Acadèmia del Cinema de Hollywood ha donat a conèixer les seves tres nominacions: millor actriu secundària (Jennifer Jason Leigh), banda sonora (Enio Morricone) i fotografia.

El film es podrà veure als dos cinemes de la ciutat doblat i, a més, a Cinesa en versió original subtitulada.



'La chica danesa'
La pel·lícula explica la història real d'una parella d'artistes daneses, protagonistes d'una de les més inusuals històries d'amor de principis de segle XX. El film està basat en la novela homònima de David Ebershoff. Després posar-se a la pell de l'astrofísic Stephen Hawking a 'La Teoría del Todo', Eddie Redmayne interpreta en aquesta ocasió Einar, que es convertirà en Lili Elbe.

A la Dinamarca dels anys 20 la parella d'artistes formada per Einar i Gerda Wegener gaudeixen del seu èxit. Un dia ella té la idea que el seu marit posi vestit de dona per a la seva pròxima pintura. Aquest joc fa que Einar descobreixi que se sent millor com a dona que com a home. D'aquesta manera Einar se sotmet a una polèmica i nova operació per canviar-se de sexe i convertir-se en dona, la qual cosa commocionarà la societat en què viuen i presentarà nombrosos problemes per continuar la relació matrimonial.

El film té quatre nominacions als Oscar: millor actor (Eddie Redmayne), millor actriu secundària (Alicia Vikander), vestuari i disseny de producció.

La pel·lícula es podrà veure als dos cinemes de la ciutat doblada i a Cinesa també en versió original subtitulada.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.