Cori Mercadé dóna un nou significat a la icona de la Pietat a la mostra 'Draps'


  • Comparteix:

La inauguració ha tingut lloc aquest dijous

La inauguració ha tingut lloc aquest dijous

La mirada de l'artista Cori Mercadé al voltant de la maternitat ja es pot descobrir a les 12 teles que des d'aquest dijous llueixen a la Sala Capitular del Monestir. Es tracta de la mostra 'Draps', en què la creadora plasma la seva interpretació de la icona de la Pietat amb la tècnica dels draps de pinzell. La mostra es podrà visitar fins al 3 d'abril.

Draps de pinzell és la tècnica que consisteix en l'ús de la pintura acrílica i oli sobre cotó. La pintora l'ha definit com 'el germà pobre' del tapís.

La Pietat és la icona que sosté en braços un fill mort. Mercadé ha volgut dotar d'un nou significat aquesta imatge a partir de la seva experiència com a mare i ho ha fet reproduint escenes on mares sostenen els seus fills adolescents. En les seves paraules, vol renovar el significat d'aquest concepte.

Cori Mercadé

Volia tornar a parlar de la mare que sosté un fill tan gros com ella. Donar un nou significat des de l'experiència de mare amb fills adolescents.


Hi haurà visites comentades a l'exposició. Seran el 30 de gener i el 19 de març a càrrec del servei educatiu dels Museus de Sant Cugat. N'hi haurà una altra el 6 de febrer i 2 d’abril, en aquest cas a càrrec de l’artista.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.