La mostra 'Rostres' obre els actes commemoratius del 25è aniversari de l'Escola d'Art


  • Comparteix:

L'eurodiputat ecologista José Mª Mendiluce ha reflexionat al claustre sobre la pobresa, la guerra i l'exclosió social

L'eurodiputat ecologista José Mª Mendiluce ha reflexionat al claustre sobre la pobresa, la guerra i l'exclosió social

L'Escola d'Art de Sant Cugat organitzarà al llarg d'aquest any un conjunt d'actes per commemorar el 25è aniversari de l'escola. Això ha anunciat el director del centre a la inauguració de l'exposició 'Rostres' al claustre del Monestir, que ha comptat amb la participació de 300 alumnes de l'escola municipal. La iniciativa, que s'inclou dins els actes associats al Fòrum, s'ha acompanyat d'una ponència de l'eurodiputat José Mª Mendiluce que ha reclamat la 'comprensió' dels estats grans de la UE quan s'enviïn ajudes als necessitats països que s'acaben d'incorporar.

Fins el dia 30, el claustre del Monestir retrà un homenatge a la diversitat i la multiculturalitat en forma de la mostra 'Rostres'. L'exhibició, una iniciativa de la Coordinadora d'Escoles d'Art i Disseny de Catalunya, està integrada per 1.200 llosetes que -en forma de lletres- mostren rostres de persones de procedència diversa.

Tres-cents estudiants de l'Escola Municipal d'Art han participat en aquesta exposició, la primera que el centre fa al Museu. A més, ''Rostres' ha donat el tret de sortida als actes commemoratius del 25è aniversari del centre. El seu director, Artur Margalef, ha anunciat que l'escola no celebrarà aquesta efemèride amb un únic acte central:

Artur Margalef

Hem pensat organitzat una sèrie d'activitats al llarg d'aquest curs i el següent per celebrar aquests 25 anys. Un exemple és aquesta mostra tan original


L'exhibició de 'Rostres' és un dels actes que ha organitzat l'Ajuntament amb motiu del Fòrum de les Cultures 2004. La tinent d'alcalde de Serveis Personals ha remarcat la qualitat de les 20 iniciatives que la ciutat aporta a aquesta celebració, com és el cas d'aquesta mostra. Segons Àngels Solé, els organitzadors del Fòrum no han passat per alt la important contribució que està fent Sant Cugat:

Àngels Solé

Hem estat la ciutat que més propostes hem organitzat especialment amb motiu del Fòrum, mentre que altres han inclòs com a actes associats activitats que ja tenien previstes


La inauguració de la mostra ha comptat amb un convidat de luxe, com ha estat l'escriptor i periodista José Mª Mendiluce, que ha ofert una ponència sobre els reptes de la societat del segle XXI. El també eurodiputat ecologista ha explicat que l'entrada dels nous països a la UE no ha de suposar un perill pels estats grans, a l'hora de repartir subvencions. Segons Mendiluce, Espanya ha de mostrar la mateixa comprensió que va rebre quan va entrar a la institució l'any 1986:

José Mª Mendiluce

A l'igual que van fer França i Alemanya en el seu moment, Espanya també ha d'assumir que ara hi ha un nous països que necessiten aquestes ajudes més que nosaltres


A la ponència, Mendiluce ha afirmat que, malgrat tenir problemes de planificació, el Fòrum és una bona eina per posar a debat els tres grans mals de la societat actual: l'exclosió i la pobresa, la guerra i la manca de sostenibilitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.