'Marits i Mullers' dissecciona les relacions humanes al Teatre-Auditori


  • Comparteix:

Un moment de l'espectacle

Un moment de l'espectacle

El públic del Teatre-Auditori s'ha convertit aquest divendres en terapeuta emocional amb el muntatge 'Marits i Mullers'. L'obra, dirigida per Àlex Rigola i basada en el guió de Woody Allen, és un retrat incisiu, irònic i implacable de les relacions humanes i del seu deteriorament. Sobre un escenari pràcticament nu, els sis actors protagonistes han donat vida a vuit personatges que han reclamat constantment la participació del públic. L'espectacle ha donat el tret de sortida a la programació de febrer a maig de l'equipament municipal.



Dues parelles molt amigues queden per sopar i, abans de començar la vetllada, una confessa que estan a punt de separar-se. Aquest és el punt de partida de 'Marits i Mullers', un complex retrat de les relacions humanes que ha tornat aquest divendres a la ciutat per confrontar els santcugatencs amb la seva idea de parella.

El muntatge ofereix un retrat transversal de les relacions humanes que, a través de situacions dramàtiques manifestades amb comicitat, ha generat constants moments de complicitat amb el públic del Teatre-Auditori. Com explica l'actor Joan Carreras, l'adaptació de Rigola converteix el públic en el tercer personatge de l'obra.

Joan Carreras

L'obra té de l'Àlex la visió de mantenir la sobrietat per explicar la història i no buscar artificis, com tampoc ho vol Woody Allen. És una costa molt oberta que fa servir el públic com un terapeuta, una amant o la mateixa parella. El públic està molt a prop i és un personatge gairebé.


Andreu Benito, Mònica Glaenzel, Sandra Monclús, Mar Ulldemolins i Lluís Villanueva han completat el cartell donant vida a vuit personatges ben diferents exposats a les conseqüències de l'amor.

L'obra s'ha mantingut fidel al text de Woody Allen i ha utilitzat l'humor com a vehicle per explicar les misèries i complexitats humanes. Carreras afirma que el sentit de l'humor és 'la principal arma' perquè aflori la sinceritat.

Joan Carreras

Si no fos per la comicitat i el sentit de l'humor no ens diríem ni la meitat de coses que ens diem. Trobo que és la millor arma per expressar els pensaments que, en aquest cas, té Woody Allen.


Durant prop d'una hora i mitja, els vuit protagonistes han ofert un joc dialèctic per expressar sentiments amagats. Més enllà de les bromes, el silenci de quan ja no queda res a dir ha estat l'altre gran protagonista de la nit.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.