Sant Cugat acollirà al març la 9a Trobada Nacional de Dones Trabucaires


  • Comparteix:

Sant Cugat acollirà la 9a edició de la Trobada Nacional de Dones Trabucaires / Foto: Trabucaires Sant Cugat

Sant Cugat acollirà la 9a edició de la Trobada Nacional de Dones Trabucaires / Foto: Trabucaires Sant Cugat

Sant Cugat serà l'escenari de la 9a Trobada Nacional de Dones Trabucaires el 13 de març. Prop de 120 trabucaires d'arreu del país visitaran la ciutat per posar de relleu el paper de les dones en aquestes entitats en una jornada de caire festiu. L'alcaldessa, Mercè Conesa, rebrà els trabucaires a l'ajuntament abans de començar una cercavila pels carrers de la ciutat.

La cita començarà a les vuit del matí amb un esmorzar popular a la Casa de Cultura. Després, els membres de la Colla de Trabucaires de Sant Cugat lideraran una visita al Museu del Monestir des d'on sortirà una comitiva fins a l'ajuntament on els rebrà l'alcaldessa, Mercè Conesa.

Després de la recepció, començarà una cercavila pels carrers de la ciutat que acabarà cap a dos quarts de dues del migdia amb una gran tirada a la plaça d'Octavià.

El cap de colla dels Trabucaires de Sant Cugat, Josep Quintana, afirma que, tot i que ha augmentat el nombre de dones trabucaires en els darrers anys, trobades com la del març són importants per donar visibilitat al paper de la dona.

Josep Quintana

Fa uns anys que ha augmentat la presència de dones a les colles trabucaires. Abans era impensable, és un món bastant masclista on fins i tot ara hi ha colles que no admeten dones.


Prop de 120 trabucaires participaran d'aquesta trobada, dels quals prop d'una setantena seran dones.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.