Josep Palau i Fabre recita els 'seus poetes' a la Biblioteca del Mil·lenari


  • Comparteix:

Palau i fabre visita avui la Biblioteca emmarcat en les activitats de juny i juliol.

Palau i fabre visita avui la Biblioteca emmarcat en les activitats de juny i juliol.

El poeta Josep Palau i Fabre visita avui la Biblioteca del Mil·lenari per oferir un recital dels seus poetes preferits. Qui fou el creador i editor de la revista 'Poesia' farà de rapsode dels poetes catalans fins el 39 que més han marcat la seva trajectòria literària. El recital és el plat fort de la programació de la Biblioteca pels mesos de juny i juliol.

Josep Palau i Fabre deixa les lleixes de la Biblioteca per personar-s'hi i recitar els 'seus poetes'. Es tracta d'una selecció dels autors que més han marcat al poeta, premi d'Honor de les Lletres Catalanes i Creu de Sant Jordi 1989.

El propi escriptor ha explicat que l'acte és un repàs per la poesia catalana moderna fins el 39:

Josep Palau i Fabre

És un repàs a la poesia catalana moderna. És instructiu perquè hi ha noms poc coneguts.


Fabre, un dels grans experts internacionals sobre l'obra i la personalitat de Picasso, és un gran rapsode. Ell mateix ha explicat que la seva devoció per la poesia prové de la infantesa quan, d'amagat, s'aprenia de memòria els versos. El poeta ha lamentat el poc conreu, actual, de la poesia:

Josep Palau i Fabre

Em tancava a casa i llegia poesia d'amagat. Me les sé de memòria. Ara no es porta.


Com a poeta Palau i Fabre beu de les fonts de Llull, Ausiàs March, Rimbaud i els romàntics alemanys. No obstant, sempre ha admès la influència que el poeta mallorquí Bartomeu Rosselló-Pòrcel ha exercit en la seva obra. També trobem en la seva poesia inspiracions en Baudelaire pel seu inconformisme i sobretot Salvat-Papasseit per la seva sensualitat. Un exemple són els seus 'Poemes de l'Alquimista', carregats d'un delicat erotisme.

Entre la resta d'activitats d'aquest juny i juliol a la Biblioteca destaca una mostra de curtmetratges realitzats per indígenes; un taller per iniciar-se en el món del còmic o una exposició sobre el Marroc.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.