'Els veïns de dalt' dissecciona les relacions de parella amb el bisturí de l'humor


  • Comparteix:

Un moment de l'espectacle

Un moment de l'espectacle

El públic del Teatre-Auditori no ha parat de riure aquest dissabte en la doble sessió del muntatge 'Els veïns de dalt'. Amb ironia, humor i altes dosis de comicitat, el debut de Cesc Gay al teatre ha ofert una dissecció de les relacions de parella, el sexe i les veritats mig dites. Pere Arquillué, Àgata Roca, Jordi Rico i Carme Pla han ofert una actuació a quatre bandes carregada de complicitat que ha fet les delícies d'un públic que havia exhaurit les entrades per a les dues sessions.



Un sopar aparentment innocent entre veïns que s'acaba convertint en una veritable lluita de contrastos és el teló de fons de l'obra 'Els veïns de dalt'. Els protagonistes d'aquest combat són dues parelles diametralment oposades que es coneixen de coincidències fortuïtes a l'ascensor de l'escala, i dels sorolls que una de les dues fa quan manté relacions sexuals, i que queden per sopar per conèixer-se millor.

Aquest és el punt de partida amb el qual Cesc Gay ha construït una història còmica sobre el món de les relacions de parella. Una comicitat que, com explica l'actor Pere Arquillué, serveix a l'autor per criticar el món on vivim.

Pere Arquillué

L'obra tracta temes molt d'avui en dia amb molta comèdia i molt d'humor. Però no només comèdia, també criticant les relacions de parella i el món on vivim.


L'humor ha estat el fil conductor de tota la vetllada i els gags s'han anat encadenant durant la prop d'hora i mitja que ha durat el muntatge. Tot i això, els silencis també han jugat un paper important per marcar els moments de tensió entre les parelles. L'actriu Carme Pla afirma que és precisament aquest joc el que permet a Gay explicar un drama de la manera més lleugera possible.

Carme Pla

La gent riu gairebé constantment durant l'obra, tot i que hi ha algun moment més dur on es fa el silenci. És una manera molt intel·ligent de fer colar un drama o tragèdia: anar rient.


Jordi Rico i Àgata Roca han completat el quartet d'actors que han seguit el ritme imparable que marcava el text del director de 'Truman'. Una 'partitura' difícil de seguir, com explica Roca.

Àgata Roca

L'obra és com una partitura, tot està molt ben marcat. No és fàcil de fer, malgrat sigui comèdia, perquè s'ha de fer molt de veritat, 'petit' com li agrada al Cesc Gay. S'ha d'anar molt en compte a l'hora de servir una comèdia.


El públic santcugatenc ha exhaurit les entrades per a les dues sessions del muntatge programades aquest dissabte i ha ovacionat els artistes amb una constant allau de somriures.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.