'Abans que pugi el teló', amb Jaume Pla, avui a Valldoreix


  • Comparteix:

Pla, en la representació del Teatre-Auditori

Pla, en la representació del Teatre-Auditori

L'actor santcugatenc Jaume Pla representa aquest diumenge 'Abans que pugi el teló', del també resident a Sant Cugat Victor Alexandre, al Casal de Cultura de Valldoreix. Donant vida a un actor que encara la darrera actuació abans de jubilar-se, Pla, juntament amb Salvador Fenollar, interpretarà un monòleg-comiat que ja es va representar al Teatre-Auditori, però que avui es trasllada a Valldoreix en el cicle de Programació Continuada de Teatre Espiral. La cita és a les set de la tarda i l'entrada té un preu de cinc euros.

'Abans que pugi el teló' tracta d'una història d'amor pel teatre, per una dona, per una professió i, en definitiva, per una manera de viure. L'artista afirma que el text és 'el millor testament que podria fer'. Són unes memòries que recorren tota la trajectòria de Pla, tant en la plana professional com sentimental. L'obra es desenvolupa amb records de les primeres funcions, àcides crítiques a la censura franquista i l'apassionada relació de Pla amb la seva dona, Laura.

Després de la funció del Teatre-Auditori, Jaume Pla va compartir amb Cugat.cat que se sent '10 anys més jove' i, a diferència del seu alter ego, no té intenció de jubilar-se.

Jaume Pla

A l'obra diu que em jubilo, però no em jubilo! Si em donen una oportunitat continuaré aquí. La professió d'actor és l'única de la qual un no es pot jubilar. Bé hi ha personatges de més de 80 anys que necessiten un actor que els pugui interpretar.


L'obra homenatja l'ofici d'actor contra l'estigma social que l'acompanya i és també un cant d'amor al teatre i a tots els qui el fan possible.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.