Eva Baltasar guanya el 14è premi de poesia Gabriel Ferrater amb 'Animals d'hivern'


  • Comparteix:

Eva Baltasar és la guanyadora del 14è Premi de Poesia Sant Cugat a la Memòria de Gabriel Ferrater amb l'obra 'Animals d'hivern'. Edicions 62 editarà l'obra guardonada, que es publicarà el 18 de maig. El certamen és una iniciativa de l'Ajuntament de Sant Cugat, Edicions 62 i la Comissió Ciutadana Gabriel Ferrater, i inclou una dotació econòmica de 7.250 euros, la publicació i la distribució de l'obra guanyadora i una escultura de l'artista Pep Codó.

L'obra poètica d'Eva Baltasar oscil·la entre els gèneres filosòfic i confessional amb una recreació constant de la poètica del cos i amb al·lusions recurrents al lesbianisme i a l'experiència de la maternitat. Baltasar és autora de set llibres de poesia: 'Laia' (Premi Miquel de Palol), 'Atàviques feres' (Premi Ramon Comas i Maduell), 'Reclam' (Premi Les Talúries), 'Dotze treballs' (Premi Benet Ribas de poesia i Premi Recull), 'Medi aquàtic' (Premi Màrius Torres), 'Poemes d'una embarassada' (Premi Jordi Pàmias) i 'Vida limitada' (Premi Miquel Àngel Riera).

Baltasar ha ressaltat que 'Animals d'hivern' és un llibre que parla de la supervivència.

Eva Baltasar

Parla molt de mi. És la supervivència en un món que el percebo com un món glaçat, gairebé hostil, buit, on la gent em resulta molt llunyana, molt encauada, on tots s'han quedat al seu petit rebost per passar el seu hivern o el que seria la seva vida.


'Animals d'hivern' es podrà trobar a les llibreries de Sant Cugat el 20 de maig. Aquell dia es presentarà la versió impresa en un acte on també es lliuraran els premis del 16è Concurs Literari Gabriel Ferrater per a centres de secundària.

El jurat del Premi de Poesia Gabriel Ferrater l'han format Empar Moliné, Marc Romera, Xavier Folch i Marta Pessarrodona. El guardó és un dels més ben dotats del país en l'apartat de poesia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.