Cristina Casale sedueix el Teatre-Auditori amb un concert carregat de passió


  • Comparteix:

Un moment de l'espectacle

Un moment de l'espectacle

La pianista Cristina Casale ha ofert aquest dissabte al Teatre-Auditori un viatge a través d'algunes de les obres més viscerals de la història del piano en el sentit concert 'Sang a les venes'. Amb la passió com a fil conductor de la vetllada, la intèrpret ha conmogut el públic santcugatenc amb peces de Chopin, Brahms, Scriabin i Kapustin, entre d'altres. Ha estat in espectacle complert amb explicacions i música on la proximitat amb el públic ha estat un element clau.



La vetllada ha començat puntualment amb els acords del 'Preludi número 4' de Chopin i, a partir d'aquí, el clima ha anat 'in crescendo' fins acabar amb la fogosa 'Dansa del foc' de Manuel de Falla, passant abans per la sensualitat de Piazzolla, la música sinestèsica de Scriabin i la passió continguda de Brahms.

Un recital comentat en el qual la pianista ha exercit de mestra de cerimònies i ha anat conduint el públic assistent de tema a tema amb anècdotes i explicacions sobre el repertori escollit. Unes peces que, com explica Casale, tenen com a fil conductor l'emoció que va inspirar els autors.

Cristina Casale

El fil conductor de totes aquestes peces, que van des del Romanticisme del segle XIX i el XX, i també contemporànies, és bàsicament la inspiració en l'emoció del compositor.


Casale ha apostat novament per la proximitat amb el públic inspirant-se en els recitals de piano de fa un parell de segles i el concert ha tingut lloc a la caixa escènica de l'equipament municipal, en el format Sala Escenari. Com explica l'artista, així es pot gaudir de la música d'una manera més propera.

Cristina Casale

Els inicis d'un concert de música clàssica no van ser en un gran auditori, van ser en salons de cases aristòcrates on es reunien els músics i els convidats estaven ben a prop. Així, la música es gaudia d'una manera més propera.


Temperament, expressivitat i virtuosisme han estat els grans protagonistes d'aquesta cita musical protagonitzada per una de les nominades als Premis Ciutat de Sant Cugat 2015.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.