El quintet 'Cordes Invisibles' inaugura el Primer Festival de Música de Cambra al Monestir


  • Comparteix:

Interpretarà una suite de Josep M. Bardagí i tangos de Piazzola

Interpretarà una suite de Josep M. Bardagí i tangos de Piazzola

El quintet 'Cordes invisibles' donarà el tret de sortida aquesta nit al Primer Festival de Música de Cambra al Monestir. El grup, liderat per Josep Maria Bardagí fins la seva mort, interpretarà una 'suite' del prestigiós guitarrista i una selecció de tangos del compositor argentí Astor Piazzola. Fins el proper 23 de juliol, sis conjunts passaran pel claustre en la que serà la primera iniciativa dedicada a promocionar la música de cambra al país.

'Cordes Invisibles' és un quintet d'instruments de corda format per un quartet de corda tradicional -dos violins, viola i violoncel- i una guitarra. El projecte va néixer de la mà del prestigiós guitarrista Josep Maria Bardagí, però va quedar interromput per la seva prematura mort dos mesos abans d'enregistrar el primer disc.

El repertori del concert començarà amb la 'Suite de les Cordes Invisibles', de Josep Maria Bardagí, una barreja de música clàssica i romàntica, d'estètica pròxima al jazz i amb improvisació inclosa. La segona part consistirà en una selecció de tangos i milongues d'Astor Piazzola, arranjats per a quartet de corda tradicional i guitarra per Pere Bardagí i Joan Garrobé. El violinista Pere Bardagí, germà del prestigiós guitarrista, explica que el més interessant d'aquesta proposta és que s'interpreta un repertori del segle XX amb una formació típica de la música clàssica.

Pere Bardagí

La gràcia és que toquem música del segle XX amb una formació clàssica. S'havia de gravar el repertori amb el meu germà, però va morir poc abans.


El concert de 'Cordes Invisibles' tindrà lloc aquesta nit, a les 10. La formació està integrada per Joan Garrobé a la guitarra, Pere Bardagí i José Enrique Tarrassó al violí, Xavier Blanc a la viola i Joaquim Alabau al violoncel.

El proper concert del Festival se celebrarà l'11 de juny i anirà a càrrec de 'Sax a Quatre', el projecte liderat per la saxofonista i professora de l'Escola Municipal de Música Marta Guasch.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.