Amor i desamor es debaten a ritme de musical amb '73 raons per deixar-te'


  • Comparteix:

Un moment de l'espectacle

Un moment de l'espectacle

El musical '73 raons per deixar-te' ha qüestionat aquest divendres el públic del Teatre-Auditori sobre les raons que s'amaguen rere l'amor i el desamor. Dirigit per Elisenda Roca i amb música de Jordi Cornudella, el musical ha ofert un retrat irònic sobre les relacions de parella i els tòpics que les acompanyen. Mercè Martínez, Marc Pujol, Àlex Casanovas i Mone Teruel han estat els protagonistes d'aquesta obra musical que ha acabat la seva gira amb l'actuació a Sant Cugat.



Hi ha 73 raons, grans i petites, que fan que la Mercè i el Toni es plantegin acabar la seva relació de tres anys, i una sola que els podria fer tornar. Després d'un inici intens i passional, sembla que la rutina i les petites hostilitats diàries han acabat amb l'amor que unia aquesta peculiar parella. Aquest trencament és el punt de partida de '73 raons per deixar-te', un musical que analitza els diferents estadis de l'amor amb el bisturí de l'humor i amb la música com a teló de fons.

L'actor Marc Pujol, que ha donat vida a l'idealista Toni, explica que l'obra passa per tots els registres per oferir un retrat polièdric de les relacions de parella.

Marc Pujol

És una obra molt complerta en el sentit que passem per molts nivells, molts llocs. Està escrita de tal manera que no podem dir si és un drama o una comèdia, perquè és les dues coses, com la vida.


Mone Teruel i Àlex Casanovas han donat vida als pares de la Mercè i el Toni i han fet també el paper de narradors de la història. De la mateixa manera que la jove parella encarna dues maneres oposades d'entendre la vida, els seus pares han estat els testimonis de dues maneres de concebre l'amor: des de la por o l'esperança. Ha estat un joc de contrastos on l'humor i l'exageració han estat ben presents.

Tot plegat ha tingut lloc vestit amb la música de Jordi Cornudella interpretada pel pianista Andreu Gallén i el violinista Víctor Pérez. Una partitura 'molt teatral' que, com explica Pujol, ajuda els actors a avançar en la trama.

Marc Pujol

Crec que la música està molt treballada i és molt teatral. Fa avançar l'acció i això no sempre és fàcil de trobar en un musical.


Després de fer temporada al Teatre Goya de Barcelona i gira per més d'una dotzena de teatres catalans, '73 raons per deixar-te' ha ofert la seva darrera funció aquest divendres al Teatre-Auditori.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.