Imma Monsó, Raül Romeva i Tània Juste, entre les novetats santcugatenques de novel·la per a Sant Jordi


  • Comparteix:

Imma Monsó, Raül Romeva i Tània Juste són alguns dels autors de novel·la santcugatencs presents aquest Sant Jordi

Imma Monsó, Raül Romeva i Tània Juste són alguns dels autors de novel·la santcugatencs presents aquest Sant Jordi

Una parella en crisi que ha optat pel silenci com a eina de comunicació, les intrigues d'una nissaga familiar vinculada a les vinyes i una relació amorosa que sobreviu enmig l'absurditat de la guerra són alguns dels temes que aborden els novel·listes santcugatencs en les seves propostes per aquest Sant Jordi 2016. El Premi Ramon Llull 2012, Imma Monsó,el diputat Raül Romeva i la recent guanyadora del Premi Néstor Luján de Novel·la, Tània Juste, són algunes de les propostes més destacades de novel·la.

'L'aniversari', d'Imma Monsó (Grup62)
Es tracta de la setena novel·la de Monsó, en la qual l'autora reflexiona sobre la perversitat i els silencis. A 'L'aniversari', Monsó s'endinsa en el món del thriller per explicar la història d'una parella entrada en la quarantena que circula amb un cotxe per una carretera de muntanya, enmig dels boscos. El matrimoni està travessant una crisi després d'anys de convivència i ha optat pel silenci com a via de comunicació. És un silenci que es trencarà en aquest misteriós viatge que anirà avançant de manera inesperada, com explica la mateixa autora.

Imma Monsó

Els nens juguen un paper inesperat. De fet, inesperat per a mi mateixa. Descobreixo la història a mesura que l'escric. Si no fos així, crec que m'avorriria i els lectors també.


'Temps de família', de Tània Juste (Grup62)
Amb 'Temps de Família', Juste ha estat guardonada amb el Premi Néstor Luján de Novel·la, dotat amb 6.000 euros. En Bonaventura Giner, indiano retornat de Cuba el 1898, arriba al Penedès per establir-se de nou a les terres de la seva infància. Amb la fortuna feta a ultramar, Giner posa en marxa un pla per convertir l'antic mas en el centre d'un veritable imperi vinícola. Aquest és el punt de partida de la darrera novel·la de l'autora resident a Sant Cugat, Tània Juste, que, a través de les vides de tres generacions dels Giner, ofereix un retrat fidel d'un temps i d'un país. L'autora afirma que un dels punts forts de la novel·la és la profunditat dels personatges.

Tània Juste

He treballat les caracteritzacions dels personatges.


'Pont de cendra', de Raül Romeva (Ara llibres)
Amb la Guerra de Bòsnia com a teló de fons, el diputat per Junts pel Sí Raül Romeva presenta una novel·la sobre la força de l'amor i l'absurd de la guerra, basada en la història real dels anomenats 'amants de Sarajevo'. El llibre explica, a través dels ulls d'una nena de 10 anys, la tràgica història d'amor del seu germà i la seva enamorada, que lluiten contra els horrors de la guerra i la intolerància de la religió per donar vida al seu amor. 'Pont de cendra' és la tercera incursió de Romeva en el món de la ficció, després de 'Sayonara sushi' i 'Retorn a Shambala'.

Altres novel·les amb segell santcugatenc:
'La piel contra el asfalto', d'Ivan Flix (Corona Borealis)

'Las crónicas de Tito Valerio Nerva: Misiva de sangre', de Sergio Alejo (Editorial Círculo Rojo)

'El destino de Moira', d'Àngel Comas (Autoeditat)

'Malabo i les cendres', de Gemma Freixa (Meteora)



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.