Chamorro, Motis i l'ONCA encisen el Teatre-Auditori amb un concert de 'jazz amb cordes'


  • Comparteix:

Un moment de l'espectacle

Un moment de l'espectacle

L'Andrea Motis & Joan Chamorro Grup ha sumat forces aquest divendres amb l'Orquestra Nacional Clàssica d'Andorra (ONCA) per demostrar al Teatre-Auditori que la música no entén de barreres. Versionant estàndards del jazz i temes propis del grup per a la sonoritat d'orquestra, el concert ha fet les delícies del públic santcugatenc, que fa dies que havia exhaurit les entrades.



La vetllada ha començat amb els acords del tema 'Love me or leave me' i s'ha anat entreteixint al ritme que marcaven temes com 'Crazy he calls me', 'Just friends' i 'Sophisticated Lady', peces que s'han anat interpretant en format quintet, sextet i amb tota l'orquestra, i que tenen un tret en comú: la dolçor. Com explica Andrea Motis, aquest és el comú denominador d'un repertori que ha viatjat a través dels estàndards del jazz i els temes propis.

Andrea Motis

És un repertori bastant clàssic de jazz, amb molts temes de swing. La gent hi trobarà temes molt bonics i dolços. A més, la corda ajuda a embellir totes les cançons.


La col·laboració entre la formació de jazz i l'ONCA va néixer a proposta de Chamorro i Motis, que afirmen 'sentir una gran debilitat per les cordes'. D'aquesta debilitat ha nascut l'espectacle 'Jazz amb cordes', una fusió d'estils que posa de manifest que les fronteres, en el món de la música, són molt fines. En aquesta línia, s'ha expressat el director de l'ONCA, Gerard Claret, que recorda que la seva és una orquestra que sempre ha apostat per la hibridació i l'experimentació de formats, ja que això fa créixer la música.

Gerard Claret

Crec que el més important és que aquestes aventures són enriquidores per les dues parts, perquè sortim del nostre territori habitual. Això enriqueix a tothom i, al final, l'important és que ens ho passem dalt l'escenari i ho compartim amb el públic.


El Joan Chamorro & Andrea Motis Grup, que completen els músics Ignasi Terraza, Josep Traver, Esteve Pi i el santcugatenc David Mengual, ha visitat la ciutat una setmana després d'arribar de Nova York on han estat enregistrant els temes del seu proper treball que veurà la llum a principis de l'any vinent. En aquesta ocasió, la formació s'ha posat en mans del prestigiós segell 'Impulse', un dels més reconeguts del món en matèria de jazz. A l'actuació del Teatre-Auditori han sonat tres dels temes que formaran part d'aquest nou disc, dos dels quals són de Motis.

Un dels moments més especials de la nit ha estat quan, als bisos, ha sonat el tema 'Al·leluia'. Es tracta d'una versió que Pere Bardagí va fer el 2013 sobre el famós tema de Leonard Cohen per al disc de La Marató de TV3 i que aquest divendres ha sonat a Sant Cugat per primera, i potser darrera, vegada en col·laboració amb el mateix Bardagí. Joan Chamorro afirma que es tracta d'una ocasió única.

Joan Chamorro

Tocarem un tema arranjat per Pere Bardagí per primera vegada, i potser l'última, amb corda. És un tema que vam fer per a La Marató de fa un parell d'anys però el vam enregistrar separats, i ara serà la primera vegada amb corda.


La tendresa, la força i el sentiment que s'han desprès de la suma de l'ONCA i el grup de jazz han omplert de màgia l'equipament municipal i alguns espectadors l'han pogut viure des de dalt de l'escenari.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.