Abacus i FGC 'alliberen' llibres avui per celebrar Sant Jordi


  • Comparteix:

El cartell promocional de l'activitat / Foto: Abacus Cooperativa

El cartell promocional de l'activitat / Foto: Abacus Cooperativa

Abacus Cooperativa i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) uneixen forces avui per 'alliberar' 500 llibres a les línies del Vallès i Llobregat, a través del moviment Bookcrossing. L'objectiu és fomentar la lectura entre els passatgers, que podran llegir els llibres de manera gratuïta i tornar-los a compartir un cop acabats. L'estació de FGC de Sant Cugat serà un dels punts on es trobaran els llibres 'alliberats'.

Entre les vuit del matí i les vuit del vespre, els usuaris de FGC podran 'caçar' alguns dels llibres alliberats no només als trens de les línies Barcelona-Vallès i Llobregat-Anoia, sinó també als vestíbuls d'algunes de les principals estacions de ferrocarrils. Entre elles, hi ha la de Sant Cugat, que s'ha sumat a aquesta iniciativa que vol crear una biblioteca mundial.

Els llibres estaran identificats amb un número que permetrà que tots els que participen en la proposta puguin registrar l'exemplar al web de Bookcrossing. La idea és que, a partir d'aquí, els llibres comencin el seu 'diari de viatge' gràcies a les dades que introdueixin al web tots els usuaris i lectors que els tinguin a les mans.

Història del Bookcrossing
El Bookcrossing va néixer al 2001 i consisteix a deixar llibres en llocs públics del planeta perquè una altra persona els pugui trobar i llegir. El web permet registrar les obres que s'alliberen perquè els usuaris puguin saber on s'han deixat els exemplars i els puguin 'caçar'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.