L'Orquestra Simfònica Sant Cugat celebra el Sant Jordi amb el valor de la música feta a casa


  • Comparteix:

Un moment de l'espectacle

Un moment de l'espectacle

L'Orquestra Simfònica de Sant Cugat (OSSC) ha reivindicat aquest divendres al Teatre-Auditori la qualitat de la música feta a casa en el tradicional concert de Sant Jordi. Sota les ordres de Salvador Brotons, la formació ha interpretat peces de Joaquim Serra, Joan Manén, Agustí Borgunyó i el mateix Brotons. Un repertori variat en el qual també ha tingut cabuda l'estrena de l'obra 'Ximerreniant' del jove compositor Marc Migó. El públic ha acudit fidel a aquesta cita ja obligada del calendari santcugatenc.



Compositors consagrats han compartit cartell amb joves promeses de la música catalana en una nit que ha volgut posar en valor la música feta a casa. Salvador Brotons, autor d'una de les peces i director convidat de la vetllada, ha explicat que encara hi ha molt desconeixement de la música del país i que calen més iniciatives com la del concert de Sant Jordi de l'OSSC per situar-la al lloc que es mereix.

Salvador Brotons

Si no ens creiem el que tenim, ningú no vindrà a buscar si fem bona música. Ho hem de fer nosaltres. I com que a Catalunya tenim qualitat, val la pena programar-les perquè la gent les pugui gaudir i pugui parlar molt altament de la nostra música.


La vetllada ha començat amb la peça 'Puigsoliu' de Joaquim Serra, on ha quedat palesa la bona sintonia entre el director i l'orquestra. Després ha arribat el torn de 'Rapsòdia catalana', de Joan Manén, que ha tingut la col·laboració de Daniel Blanch com a piano solista. La segona part ha començat amb l'obra de Marc Migó, un jove deixeble de Brotons que, amb només 23 anys, es postula com un dels noms destacats de la música catalana. Després de 'L'aplec' de Borgunyó, el concert ha acabat amb l'apassionada 'Glosa a l'Emigrant' de Brotons, una obra 'eufòrica i d'exaltament nacional' que barreja fragments de 'L'Emigrant' i 'Els Segadors'.

Aquesta no és la primera vegada que Brotons dirigeix l'OSSC per Sant Jordi, ja ho va fer el 2013 quan va substituir Josep Ferré per una lesió al braç. Brotons assegura que la formació es troba en un dels seus millors moments i n'ha destacat la seva 'energia'.

Salvador Brotons

L'energia que té l'OSSC és molt positiva. És una energia de tocar amb entusiasme, de voler fer les coses bé. Si segueix així, aquesta orquestra pot arribar a ser molt important. El que ha fet Josep Ferré amb aquesta orquestra creant-la des de zero té un mèrit extraordinari.


L'alcaldessa, Mercè Conesa, altres regidors de l'Ajuntament i personalitats de la ciutat no s'han perdut aquesta cita festiva que ha exhaurit les entrades.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.