Sant Cugat viu una de les millors diades de Sant Jordi en un ambient familiar


  • Comparteix:

La plaça d'Octavià ha estat l'epicentre de la diada

La plaça d'Octavià ha estat l'epicentre de la diada

Les vendes de llibres i roses s'han multiplicat aquest Sant Jordi a Sant Cugat, on els llibres de literatura infantil s'han exhaurit en la majoria de comerços. El bon temps i el fet que la diada hagi estat en un dia festiu ha provocat que les compres hagin estat continuades durant tota la jornada. El llibre de la santcugatenca Empar Moliner 'Tot això ho faig perquè tinc molta por' ha estat un dels més venuts, tot i que enguany les vendes han anat molt repartides en els diferents gèneres. Un públic familiar s'ha aplegat a una plaça d'Octavià plena de paradetes, on la cultura popular s'ha succeït durant tot el dia amb diverses actuacions.



Sant Cugat ha viscut una de les millors diades de Sant Jordi dels últims anys. Ho afirmen els llibreters, que asseguren que les vendes han crescut respecte altres anys perquè hi ha hagut un degoteig constant de compres, sobretot pel que fa als llibres infantils, que moltes llibreries han exhaurit al migdia. Tant floristes com llibreters es mostren satisfets dels resultats d'aquesta diada.

Llibreters i floristes

Ens ha anat millor, es ven més a la parada. / Hi havia previsió de pluja però el matí ha estat molt fort. / A més de l'Empar Moliner, les vendes han anat molt repartides. / Hem venut més del que esperàvem.


Durant la jornada s'han trobat novel·les, assajos i poesia d'autors santcugatencs com Raül Romeva, Imma Monsó i Empar Moliner, entre altres. El llibre de Moliner ha estat un dels més venuts, tot i que les compres han anat molt repartides entre diferents autors i gèneres.

Prop d'un centenar de parades de roses i llibres s'han repartit pels carrers de la ciutat amb la plaça d'Octavià com a centre neuràlgic. Moltes famílies han preferit viure amb els seus fills el dia de Sant Jordi a la ciutat, aprofitant que no hi havia escola, per evitar les aglomeracions de la capital.

Ciutadans

Tenim dos nens i ens agrada celebrar la festa en família i explicar-los la diada. / Amb els nens hem preferit fer menys recorregut i aquí en poc espai ho tens tot. / Venim cada any, m'agrada sortir pel poble i veure la gent, més que no pas a Barcelona.


L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha recordat que per Sant Jordi la ciutat respira 'vitalitat i estima'.

Mercè Conesa

Avui Sant Cugat és una ciutat viva, positiva i dinàmica. Els ciutadans gaudirem d'una magnífica jornada de cultura i estima.


Concerts, recitals i activitats per a tota la família han completat l'oferta d'activitats. Una d'elles ha estat el recital de poesia 'A viva veu' organitzat per Òmnium Cultural i el Servei Local de Normalització Lingüística, en què els alumnes de català i les seves parelles lingüístiques han recitat poemes en diverses llengües. En total, han participat 17 persones, entre les quals José Roberto de Paulo i Daniela Soares, que han viscut Sant Jordi per primera vegada.

Parelles

És un dia important per commemorar, molt diferent per a nosaltres. / És una tradició molt maca que no tenim al Brasil.


Coincidint amb aquesta jornada, una delegació d'Alba, el municipi agermanat amb Sant Cugat, ha visitat la ciutat. La regidora de la ciutat italiana Anna Chiara Cavallotto s'ha mostrat molt il·lusionada amb la jornada.

Anna Chiara Cavalloto

Espero que aquesta amistat entre Sant Cugat i Alba duri tant com el pètal d'una rosa i continuï florint, que sigui una rosa que floreixi sempre. Avui l'atmosfera és de festa i de joia, i estem contents de ser-hi. Agraïm l'acolliment de Sant Cugat.


A més, l'Ajuntament ha donat el tret de sortida al procés per decidir on invertir els dos milions d'euros dels pressupostos participatius del 2016 i 2017. Els ciutadans han pogut dipositar les seves propostes a l'urna instal·lada a la plaça d'Octavià. En total, s'han informat 145 persones i s'han entregat 12 butlletes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.