L'Òpera de Cambra Sant Cugat porta aquest cap de setmana El Mikado al teatre de La Unió


  • Comparteix:

L'òpera de petit format serà interpretada pels alumnes de l'Aula de Cant.

L'òpera de petit format serà interpretada pels alumnes de l'Aula de Cant.

L'aula de cant de l'Òpera de Cambra Sant Cugat recupera la versió catalana de El Mikado aquest cap de setmana en una doble funció al teatre de La Unió. El muntatge, que comptarà amb la participació d'alumnes de primària de dues escoles de la ciutat, pretén ser una mostra de les habilitats adquirides durant el curs pels alumnes de l'aula de Cant.

El Teatre de la Unió es transforma dissabte i diumenge en el Japó pre-industrial amb la interpretació de El Mikado per part dels alumnes de l'aula de cant de l'Òpera de Cambra de Sant Cugat. Dinou alumnes, tres d'ells cridats de fora de l'escola, pugen a l'escenari acompanyats de 5 músics. Segons ha explicat la directora de l'Aula de Cant, Mariona Benet, enguany s'ha decidit fer un final de curs 'especial' amb la interpretació d'aquesta òpera traduïda al català per Xavier Bru de Sala:

Mariona Benet

Vam començar fent audicions, després un concert i ara els alumnes volen fer una òpera. Creiem que aquesta els alumnes estan preparants per fer-la.


El teatre de La Unió s'obre a la ciutat per acollir aquesta òpera de petit format. El seu president, Joan Mata, ha explicat la voluntat de l'entitat d'oferir la sala a entitats i associacions de Sant Cugat per poder mostrat l'activitat cultural que es a Sant Cugat:

Joan Mata

La voluntat d'aquesta junta és obrir el Teatre a entitat i associacions de la ciutat com a mostra de la intensa activitat cultural i artística que es fa a Sant Cugat.


Per primera vegada, un dels cors estarà format per 40 alumnes de les escoles Pins del Vallès i Gerbert d'Orlach. La resta s'han format amb cantaires procedents d'altres corals de Rubí, Sant Cugat, Sabadell o Sant Just.

L'Ajuntament col·labora també en l'espectacle. La tinent d'alcalde de Serveis Personals, Àngels Solé, ha explicat que el suport en aquesta iniciativa se suma a la voluntat de l'equip de govern de promocionar la música a través d'apostes com ara 'La música al parc Ramon Barnils' o 'El Festival de Música de Cambra al Monestir':

Àngels Solé

Des de sempre hem apostat per la música. Aquesta any encara més. I El Mikado és una mostra d'aquesta sensibilitat.


La representació de El Mikado és un dels actes adherits al Fòrum de les Cultures 2004. Les representacions es faran dissabte a les 10 del vespre i diumenge a les sis de la tarda.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.