Una reflexió sobre la mort centra l'exposició d'obra recent de Josep Grau-Garriga


  • Comparteix:

La mostra s'inaugura aquest dijous dins el marc de l'Any Grau-Garriga.

La mostra s'inaugura aquest dijous dins el marc de l'Any Grau-Garriga.

La mort i la transcendència de l'art un cop desapareix l'artista són alguns dels temes centrals de l'exposició 'Grau-Garriga. Obra recent', que es podrà veure des d'aquest dijous i fins el mes de novembre a cavall entre el Monestir i la Casa Aymat. La mostra, un dels actes centrals de l'Any Grau Garriga, comptarà amb una selecció de l'obra més recent que l'artista ha fet en tapís, però també part de la seva producció pictòrica.

El santcugatenc Grau-Garriga ha preparat aquesta exposició d'una forma molt especial, pensant sobretot en la seva ciutat natal i, sobretot, en els espais on ha d'ubicar-se. I és que tant el Monestir com la Casa Aymat són dos llocs emblemàtics per a l'artista on ha realitzat part de la seva producció pictòrica, i sobretot, de tapís.

Aquest fet converteix la mostra en una exposició singular, no només per la seva magnitud, sinó també per tot el rerefons emocional que l'acompanya. Per a Jaume Vidal, comissari de la mostra, aquesta és una exposició que només podia fer-se a Sant Cugat.

Jaume Vidal

Només podia fer-se a Sant Cugat, pel magnetisme que té aquesta ciutat per a Grau Garriga, que tot i viure fora està molt vinculat amb la seva ciutat natal.


El muntatge compta amb diferents espais, com la Casa Aymat, on s'exposarà l'obra més recent de tapís de l'artista, o el Monestir. En aquest segon cas, l'exposició es centra en l'obra pictòrica que es pot veure tant pels passadissos del Claustre, i inclou també dues instal·lacions ubicades al campanar i a la sala capitular.

Pel que fa a la temàtica, Grau-Garriga proposa als espectadors una reflexió sobre la mort -on no hi manca cert optimisme- i també sobre la transcendència de l'art un cop desaparegut l'artista.

Josep Grau Garriga

És un recorregut partint de la idea de la mort i la trascendència. Sovint, l'obra d'un artista no és compresa fins passat un temps de la seva mort.


Aquesta exposició s'emmarca dins l'homenatge que Sant Cugat està fent a Grau-Garriga amb motiu dels seus 75 anys, i es podrà veure des d'aquest dijous, 10 de juny, fins al mes de novembre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.