Tomeu Penya torna avui a Sant Cugat per presentar 'Optimista!', el seu nou disc


  • Comparteix:

Detall del cartell d''Optimista!', l'últim treball de Tomeu Penya

Detall del cartell d''Optimista!', l'últim treball de Tomeu Penya

Tomeu Penya torna a Sant Cugat amb el seu nou disc, 'Optimista!'. L'artista ha explicat a Cugat.cat que es tracta d'un treball que vol donar un missatge positiu en un món on sembla que 'tot és trist i problemàtic'. El cantautor actua aquest divendres a El Siglo Mercantic, on ja ha tocat en altres ocasions. El concert començarà a dos quarts de nou del vespre i l'entrada costa 19 euros.

ESCOLTA-HO

En les 14 cançons d'aquest treball, el cantant mallorquí intenta transmetre la seva alegria i entusiasme. Per aconseguir-ho s'ha atrevit amb diversos estils festius com la rumba catalana i les havaneres. Penya explica que aquest disc desprén positivisme.

Tomeu Penya

He fet una espècie de barreja del que estic sentint i de com va el món avui en dia. Sembla que tot és trist i jo vull llançar un missatge una mica més optimista.


Un dels temes d'aquest disc es va presentar inèditament en l'últim concert que el cantautor va fer al municipi.

Algunes de les frases més destacades de l'entrevista:

'A 'Optimista!' he fet una barreja del que sento i de com va el món avui en dia, que sembla que tot és trist i que tot són problemes'.

'Amb aquest nou treball vull donar un missatge d'optimisme perquè jo em sento més bé que mai'.

'Les cançons descriuen el meu estat personal, amorós, psicològic... però sempre d'una manera que el públic ho entengui perfectament, que no sigui tan estrambòtica que només ho entengui jo'.

'Les cançons estan farcides d'amor perquè estan escrites en moments personals meus molt importants, molt enamorat. Quan escrius enamorat, surten coses sensibles, romàntiques, profundes... perquè l'amor és el millor que hi ha al món'.

'Interessar la gent no és cap secret. Després de tants anys tinc molts seguidors que han passat la música als seus fills i aquests l'han passat als seus, i això suma generacions. L'únic secret és escriure coses que passen cada dia al carrer, a les famílies, a les parelles...'.

'Perquè el públic es faci seves les cançons han de ser històries molt normals i naturals. No vull complicar gens les cançons'.

'Sant Cugat té un record per mi que no podré oblidar mai, em van operar a l'hospital d'una corda vocal que em va donar molta força per la meva carrera. Em van tractar extraordinàriament bé'.

'A Sant Cugat interpretaré dues o tres cançons del nou disc, però no puc deixar d'incloure temes dels altres discos perquè la gent vol sentir cançons com 'Mallorquins i catalans', 'Illes dins un riu', 'Com plou' i 'El dimoni dins jo''.

'Per fer un concert escullo moltes cançons i les apunto en un paper, segons com va el públic en trio una o una altra, però sempre volen sentir les mateixes'.

'El públic d'un concert és qui et fa estar on ets i a mi és qui m'ha fet viure dignament de la música. No el vull decebre mai'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.