El ritme s'imposa però la pluja altera la 1a edició del concurs de percussió GROEN


  • Comparteix:

El GROEN ha començat amb una rua pels carrers de la ciutat

El GROEN ha començat amb una rua pels carrers de la ciutat

Cinc bandes de percussió d'arreu de Catalunya han participat aquest dissabte a la primera edició del GROEN, el primer concurs de percussió de Sant Cugat. Malgrat la pluja, que ha obligat a canviar els plans de l'organització, la celebració ha començat amb una rua pels carrers de la ciutat i ha acabat sota la pèrgola del parc Ramon Barnils. Els Tokem per tu han guanyat aquesta primera edició del concurs.

La cita, organitzada per KataKitinga, ha aplegat les colles Mais ki Samba (Corbera de Llobregat), els Engrescats (Tarragona), els Festukada (Palau-solità i Plegamans) i els Tokem per tu (Barcelona). Després d'una rua pels carrers del centre, les colles s'han aplegat sota la pèrgola del parc Ramon Barnils on ha tingut lloc el concurs d'estàtics.

La presidenta de l'entitat santcugatenca Laura Traver afirma que, tot i la pluja que els ha obligat a canviar els plans, la valoració de la cita és bona.

Laura Traver

Ha anat molt bé, tot i que la pluja ens ha començat a apretar molt al final de la rua i hem hagut d'improvisar el final. Hem hagut de parar a la pèrgola perquè ha començat a ploure.


Un jurat format per membres de KataKitinga ha valorat la part rítmica i les coreografies dels diferents estàtics. A més, com a novetat del concurs local, aquelles formacions que han incorporat a les seves actuacions elements de KataKitinga han obtingut puntuació extra. La formació Tokem per tu s'ha proclamat campiona d'aquesta primera edició, seguits de Mais ki Samba, Festukada i Engrescats.

Traver explica que el GROEN neix amb la voluntat de posar en valor els grups de percussió de la ciutat més enllà de la Kitingada.

Laura Traver

Nosaltres fèiem sempre la Kitingada i volíem fer alguna cosa diferent, ja que sempre tenia lloc al novembre i volíem que el temps ens acompanyés. La comissió organitzativa va decidir fer un concurs per incentivar les bandes de percussió que hi ha a la ciutat.


La cita s'ha allargat fins a la mitjanit amb l'actuació a de Pulmon Beatbox i diversos DJ.

La d'aquest dissabte ha estat la darrera actuació de Traver com a presidenta de KataKitinga, ja que deixa el càrrec aquest cap de setmana.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.