'El Quijote' de la Companyia Nacional de Dansa s'estrena a Catalunya aquest dissabte al Teatre-Auditori


  • Comparteix:

El Teatre-Auditori acull aquest cap de setmana l'estrena a Catalunya de 'Don Quijote' de la Companyia Nacional de Dansa. El director de la companyia, José Carlos Martínez, portarà una representació de dansa clàssica que vol ensenyar la versió més espanyola de l'adaptació de l'obra de Cervantes que va fer Marius Petipa, i mostrar la nova identitat de la formació. El muntatge es podrà veure aquest dissabte, a les nou del vespre, i diumenge, a les set de la tarda.

El 'Don Quijote' de Marius Petipa és, juntament amb 'El llac dels cignes', un dels ballets més populars a Rússia, on va ser creat el 1869, sobre una partitura de Ludwig Minkus. Aquesta obra presenta a l'escenari una quarantena de ballarins que centren l'acció en un episodi del segon volum d''El Quixot' i, sobretot, en les figures de Quiteria i Basilio. L'espectacle està dividit en tres actes.

El director de la Companyia Nacional de Dansa, José Carlos Martínez, ha explicat que l'espectador no veurà un ballet clàssic convencional.

José Carlos Martínez

La part estètica del ballet clàssic per a mi és menys important que la dinàmica i l'energia que hi ha a l'escenari. He volgut enfocar aquest Quixot en una dansa clàssica d'avui. No és avorrit, volem que la gent s'ho passi molt bé i tingui ganes de tornar a veure un espectacle de dansa clàssica.


Martínez ha afegit que la versió que es presenta té un caràcter fortament espanyol, que li dóna més força a l'obra que la que té originalment la de Petipa.

'Don Quijote' arriba a Sant Cugat amb música en directe, a càrrec de l'Orquestra Simfònica Sant Cugat i sota la direcció musical de Manuel Coves, que ha destacat la força d'aquest fet que li dóna una altra dimensió a l'espectacle.

Manuel Coves

Quan la música és en directe, el que és divertit és que passen coses.


La Companyia Nacional de Dansa oferirà dissabte a les sis de la tarda un assaig obert al Teatre-Auditori per apropar l'obra i el treball de tot l'equip als espectadors.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.