La Companyia Nacional de Dansa tanca la temporada del Teatre-Auditori amb l'estrena de 'Don Quijote'


  • Comparteix:

Un moment de l'espectacle

Un moment de l'espectacle

La Companyia Nacional de Dansa ha convertit aquest dissabte la prosa de Cervantes en elaborades coreografies en l'estrena del muntatge 'Don Quijote' a Catalunya. Amb una posada en escena de grans dimensions i acompanyats per la música en directe de l'Orquestra Simfònica Sant Cugat (OSSC), la companyia dirigida per José Carlos Martínez ha defensat un ballet en tres actes amb marcat accent espanyol. El públic del Teatre-Auditori, que ha exhaurit les entrades, ha acudit fidel a la cita amb el cos de dansa que ja és la tercera vegada que visita Sant Cugat.



El 'Don Quijote' de Marius Petipa és un dels ballets més representats a Rússia després d''El llac dels cignes'. És una obra que va trencar esquemes al segles XIX i que aquest dissabte ha arribat a la ciutat en una versió més actual signada per Martínez.

El director artístic de la Companyia Nacional de Dansa ha aprofitat la capacitat narrativa de l'obra per aprofundir el personatge del Quixot i s'ha mantingut fidel a la tècnica clàssica de l'original. Tot plegat ha tingut un marcat accent castís i costumista que ha fet brillar les coreografies populars.

José Carlos Martínez

Jo li he volgut donar una dinàmica més actual transformant una mica l'acció, retallant algunes parts que eren més llargues i utilitzant el vocabulari de la dansa espanyola que nosaltres, des d'aquí, podem fer millor.


El muntatge ha recreat algunes de les escenes més còmiques de l'obra de Cervantes i ho ha fet en un escenari de grans dimensions que recreava localitats castellanes. L'escenografia del segon acte té accent santcugatenc ja que ha sortit del Taller d'Escenografia del Teatre-Auditori. Martínez afirma que la relació amb l'equipament municipal sempre ha estat molt bona des dels inicis de la companyia.

José Carlos Martínez

Amb Sant Cugat hi ha hagut una relació des que vaig entrar a la companyia. Ja és la tercera vegada que venim: van acollir el nostre primer espectacle, després la nostra primera nit complerta, i ara em semblava lògic que acollissin la nostra primera producció clàssica.


'Don Quijote' ha posat aquest cap de setmana el punt final a la temporada de febrer-maig del Teatre-Auditori.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.