Les galeries s'empoderen a la 16a Nit de l'Art


  • Comparteix:

Les galeries s'han ompert de públic no habitual

Les galeries s'han ompert de públic no habitual

Les galeries i els espais d'art de la ciutat han tornat aquest dissabte a agafar les regnes de la Nit de l'Art, on concerts, dansa i tallers han omplert de creació el centre de Sant Cugat durant la 16a edició. Una vintena d'espais artístics ha obert les portes fins a dos quarts de dotze de la nit, quan la pluja ha obligat a suspendre totes les activitats previstes. Malgrat el mal temps, els organitzadors celebren l'èxit de convocatòria i es preparen per a la propera edició.



Segons les principals galeries impulsores de la iniciativa, la 16a Nit de l'Art ha marcat un abans i un després d'aquesta activitat, especialment pel que fa a l'organització. Enguany, els galeristes han estat han tornat a portar la iniciativa de la vetllada, després que el consistori proposés traslladar la proposta al setembre. Ho asseguren Jordi Batlle (La Galeria), Lluís Ribas (Espai Lluís Ribas) i Maria Fabre (Pou d'Art), que apunten que això els encoratja a fer 'més potent' l'edició de l'any vinent.

Galeristes

Hem reprès la iniciativa, l'impàs d'aquest any ens servirà per reforçar la propera. / Galeristes i artistes hem d'afagar les regnes d'una festa així. Aquest any hi ha hagut un punt d'inflexió. / Hi ha ganes de renovar la Nit de l'Art des dels mateixos espais.


La tinenta d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, s'ha mostrat satisfeta de la resposta de galeristes i promotors d'art de la ciutat i assegura que l'any vinent la data es mantindrà.

Carmela Fortuny

Vull agrair el 'lobby' de les galeries. Vam reconèixer que avui havia de ser el dia i l'any que ve mantindrem el format perquè és un format d'èxit.


La nit també ha servit per augmentar les vendes en quadres i escultures. L'oportunitat d'omplir els carrers amb mostres d'art per una nit també la veuen amb bons ulls els artistes que exposen les obres.

Artistes

Hem de promocionar aquesta activitat fora de Sant Cugat. / Qualsevol iniciativa que ajudi a participar de l'art com un aperitiu em sembla molt positiva.


Un públic fidel ha omplert els espais artístics de la ciutat fins a dos quarts de dotze de la nit. Molts veuen la Nit de l'Art com una 'excusa' per sortir durant el cap de setmana i fer cultura.

Públic

Ara anàvem a seguir i escoltar la música, està fenomenal. / Fa tres anys que venim, és molt agradable. / Em sembla molt bona idea, és una excusa per sortir i veure l'art.


Els assistents han pogut gaudir d'una copa de cava gratuïta i fer algun mos, a càrrec dels galeristes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.