Guimerà i Shakespeare, protagonistes de la 12a edició de Lectures a la Fresca


  • Comparteix:

El cicle Lectures a la Fresca, organitzat pels Amics de Pedra i Sang, serà aquest any un monogràfic sobre Àngel Guimera i oferirà, a més, l'obra 'Les alegres casades de Windsor' de William Shakespeare a càrrec de la companyia Parking Shakespeare. La iniciativa, que enguany arriba a la 12a edició, començarà el 7 de juliol i tindrà lloc cada dijous del mes a diferents places de Sant Cugat a les deu de la nit.

El parc Ramon Barnils serà el primer escenari de les Lectures a la Fresca d'enguany i servirà com a punt de trobada per gaudir de l'obra de Shakespeare amb una representació traduïda, adaptada i dirigida per Marc Rosich amb 11 artistes a escena.

El dijous 14 de juliol, la plaça de Pep Ventura acollirà la primera lectura del monogràfic sobre Àngel Guimerà amb 'En pólvora' coproduïda per Dolors i Martina Vilarasau. La representació servirà per acomiadar, a més, l'Ateneu d'aquest emplaçament, en el seu últim dia abans de traslladar-se a la Casa Jaumandreu.

'L'univers poètic d'Àngel Guimerà' serà la següent proposta, que arribarà el dijous 21 de juliol a la plaça de l'alcalde Magí Bartralot amb Ignasi Roda com a director.

L'última proposta, el dijous 28 de juliol, és per a l'obra 'La Filla del Mar' del mateix Guimerà, que dirigirà Dolors Vilarasau, als Jardins del Monestir.

Segons la directora dels Amics de Pedra i Sang, Dolors Vilarasau, aquesta iniciativa té la intenció de convertir-se en una cita de la cultura popular a Sant Cugat.

Dolors Vilarasau

A vegades a la gent el que li costa és entrar als espais culturals perquè sembla que estiguin sacralitzats. El fet de fer-ho al carrer hi ha un públic popular que s'afegeix a la gent que ja va a aquests espais.


Una de les tradicions de les Lectures a la Fresca és el vano que es reparteix a tots els assistents i que enguany és obra de Joan Tortosa. L'artista santcugatenc explica què vol representar amb el seu treball.

Joan Tortosa

Volia representar aquesta gran verdor que tenim a Sant Cugat que en el moment de ventar-se donés la sensació de frescor i que hi hagués bastant la paleta de colors de la naturalesa.


Les Lectures a la Fresca és una iniciativa que es fa gràcies a la col·laboració de l'Ajuntament i amb la participació de 40 actors, una vintena de tècnics i 20 entitats. Tots els espectacles són gratuïts.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.