El CRBMC, ubicat a Valldoreix, restaurarà la portalada del Monestir de Santa Maria de Ripoll


  • Comparteix:

La portalada del Monestir de Ripoll / Foto: Departament de Cultura

La portalada del Monestir de Ripoll / Foto: Departament de Cultura

El Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya (CRBMC), ubicat a Valldoreix, s'encarregarà de la conservació i restauració de la portalada del Monestir de Santa Maria de Ripoll. L'actuació començarà al setembre i té com a objectiu netejar les superfícies escultòriques i la consolidació de les zones més degradades. La portalada, de mitjans de segle XII, és considerada una obra cabdal del romànic a àmbit internacional i és candidata a formar part del Patrimoni Mundial de la Unesco.

L'actuació es fonamentarà en un seguit d'estudis, d'analítiques i de treballs que s'han fet durant els últims anys, ratificats per una comissió d'experts creada per generar el màxim consens, atesa la complexitat de la intervenció. L'actuació se centrarà en la neteja general de les capes de superfície alterades i en la consolidació puntual de la pedra descohesionada.

L'objectiu principal és netejar brutícia superficial i retirar les capes de resina alterada de sobre la portada, sense comprometre la consolidació puntual de la pedra. Aquesta actuació donarà més estabilitat a la portalada a llarg termini i en millorarà la imatge.

L'execució de les obres tindrà un cost total de 125.000 euros, finançat pel Patronat del Monestir de Ripoll, la Diputació de Girona i el departament de Cultura.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.