La segona cita de les Lectures a la Fresca rellegeix el Guimerà més realista


  • Comparteix:

Els Amics de Pedra i Sang han portat a la plaça de Pep Ventura una història de lluita social i triangle amorós amb el muntatge 'En pólvora' d'Àngel Guimerà. Ha estat la primera obra del dramaturg català del cicle de Lectures a la Fresca després de la representació, la setmana passada, de 'Les alegres casades de Windsor', de William Shakespeare. La trobada, que ha aplegat més de 300 persones, ha tingut un doble significat, ja que ha servit de festa de comiat de l'Ateneu de la plaça abans del trasllat a la Casa Jaumandreu.

Estrenada el 1893, 'En pólvora' és el primer treball de Guimerà amb un clar contingut social i enceta l'aposta pel realisme. Les línies d''En pólvora' retraten els canvis que provoquen a la societat catalana l'extensió de la indústria fabril i la nova configuració de classes que això provocarà.

La codirectora del muntatge, Dolors Vilarasau, destaca com l'obra entrellaça les peripècies dels protagonistes amb el context històric.

Dolors Vilarasau

Les obres de Guimerà sempre tenen un triangle amorós. Els conflictes personals dels personatges viatgen en paral·lel al conflicte social que s'explica.


La tria d'aquesta peça té a veure, segons l'altra codirectora, Martina Vilarasau, amb els paral·lelismes que es poden trobar entre l'època que descriu 'En pólvora' i l'actualitat.

Martina Vilarasau

Hem agafat la metàfora de la pólvora. Si mirem avui dia, també trobem molta gent explotada. Sembla que algun dia haurà de petar.


La propera cita de les Lectures a la Fresca serà dijous a la plaça de l'alcalde Magí Bartralot amb el muntatge 'L'univers poètic d'Àngel Guimerà'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.