La família del pintor Francesc Casademont dóna vuit pintures al Fons Municipal d’Art


  • Comparteix:

La donació s'ha fet oficial aquest dimarts / Foto: Localpres

La donació s'ha fet oficial aquest dimarts / Foto: Localpres

Maria Àngels Mercader, vídua del pintor Francesc d'Assís Casademeont, ha donat vuit quadres de l'artista al Fons Municipal d’'Art. Es tracta de composicions de diferents indrets de Sant Cugat, sobretot olis sobre tela. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha agraït la donació en un acte celebrat a l'ajuntament aquest dimarts a la tarda.

Amb aquesta donació, el Fons Municipal d'Art incorpora vuit treballs sobre paisatges de Sant Cugat i natures mortes. Casademont va viure a Sant Cugat entre els anys 70 i 80, període on la seva producció va destacar per les formes geomètriques que recordaven el cubisme.

Francesc d'Assís Casademont, conegut com 'Le Vieux' va néixer a Barcelona el 1923 i va morir el 2007 a Girona. La seva trajectòria va ser premiada amb la Creu de Sant Jordi el 1994.

'Le Vieux' ha exposat al Cercle Artístic de Bordeus, el 1953. Durant els anys 50 i 60, va exposar i va guanyar guardons a França, Suïssa, Itàlia i Espanya, entre altres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.