La 1a Biennal d'Escultura Valldoreix dels Somnis s'inaugura avui amb 23 obres


  • Comparteix:

L'escultura Madre Tierra, de l'artista mexicana Miriam Pérez Guerrero

L'escultura Madre Tierra, de l'artista mexicana Miriam Pérez Guerrero

La 1a Biennal d'Escultura Valldoreix dels Somnis obre portes aquest diumenge amb 23 obres d'àmbit local, nacional i internacional. Amicart Valldoreix és la impulsora d'aquesta proposta que vol omplir d'art escultòric el parc de Sant Cebrià, els Jardins Onze de Setembre i el Club Esportiu Valldoreix per convertir-los en un espai de contemplació i reflexió artística. La mostra dura dos mesos i es podrà visitar fins al 25 de novembre.

Un jurat especialitzat escollirà aquest diumenge les tres obres guanyadores. Tot i que la temàtica de l'escultura és lliure, el jurat valorarà el seu contingut ecològic.

De les 23 obres que participen al concurs, n'hi ha una d'internacional, la de l'escultora mexicana Miriam Pérez Guerrero. També destaquen noms com el de Toni Batllori, dibuixant i caricaturista reconegut per les seves vinyetes a diaris com l''Avui', 'El País' i 'La Vanguardia'.

Set artistes locals hi exposaran les seves propostes. Es tracta dels santcugatencs Neus Colet, Frederic Gómez Cardellà i Xavier Costa; els florestans Ariane Patout i René Müller; i les valldoreixenques Carme Cuevas i Marina Tomàs.

La comissària de la Biennal, Imma Pueyo, ha explicat a Cugat.cat l'objectiu de la iniciativa.

Imma Pueyo

Es tracta d'unir l'art i l'urbanisme i així mostrar que els espais poden tenir un atractiu. També volem promocionar els escultors d'arreu.


El president de l'EMD, Josep Puig, ha destacat el valor de la proposta.

Josep Puig

És un honor que Amicart hagi encetat aquest projecte engrescador, sensible i que fa que la gent pugui gaudir de les obres d'art d'una forma directa.


L'entrega dels tres primers premis, valorats en 5.000, 3.000 i 2.000 euros, respectivament, es farà en l'acte de clausura que se celebrarà el 25 de novembre. Amicart Valldoreix i l'EMD han acordat que les obres premiades passaran a ser patrimoni artístic de l'entitat municipal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.