El primer disc en solitari d'Oriol Saltor ja està a la venda


  • Comparteix:

Un fragment de la portada del disc 'Cristalls' / Foto: Cristina Fuertes

Un fragment de la portada del disc 'Cristalls' / Foto: Cristina Fuertes

El primer disc en solitari del guitarrista santcugatenc Oriol Saltor ja està a la venda en format físic des d'aquest dimecres. L'àlbum 'Cristalls', sota el segell de Discmedi, destaca per la interpretació de clàssics del rock i del pop amb guitarra clàssica. També incorpora quatre cançons pròpies amb la tècnica del 'fingerpicking', el 'ragtime', la guitarra clàssica i la sonoritat de la flamenca.

Saltor va començar a tocar la guitarra clàssica als 11 anys, però va deixar-ho al cap de poc temps per dedicar-se a l'acústica. Segons ell, aquest disc és com un retorn.

Oriol Saltor

Fa un any vaig aconseguir una guitarra espanyola i em vaig posar a treballar-la des de la meva perspectiva, que no és ni la d'un guitarrista clàssic ni de flamenc, sinó de rock. Com que la guitarra clàssica té un altre so, he fet un híbrid entre la forma de tocar clàssica i la meva.


Eric Clapton, Simon & Garfunkel i els Beatles són alguns dels artistes que Saltor reprèn en aquest disc que porta el nom d'una de les seves cançons.

Oriol Saltor

'Cristalls' és una cançó que he fet amb una persona especial. Com que he pogut fer aquest disc i la cançó m'agrada molt, li he posat aquest títol a l'àlbum.


El disc va sortir a la venda 'on line' el 30 d'agost i, arran de la bona acollida, Saltor es planteja actuar en directe, potser acompanyat o oferir alguna cosa diferent del disc. El guitarrista forma part de Saltors, el duet amb el seu germà Jaume, i té una àmplia trajectòria musical que inclou el grup de pop-rock La Porta dels Somnis.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.