La nova edició del Festival Nacional de Poesia a Sant Cugat es presenta com una aliança entre les arts


  • Comparteix:

Una seixantena d'activitats repartides entre 23 espais donaran forma a la 16a edició del Festival Nacional de Poesia a Sant Cugat. La cita se celebrarà entre el 16 i el 23 d'octubre amb la fotografia com a fil conductor de les diferents disciplines que tindran protagonisme més enllà de la poesia. El certamen s'ha presentat aquest dijous en els actes de la Setmana del Llibre en Català.

Una imatge del fotògraf santcugatenc Kim Manresa il·lustra el cartell d'aquesta edició del festival on la fotografia intentarà crear aliances entre les diferents formes d'art. 60 activitats evidenciaran aquesta voluntat d''esquitxar' Sant Cugat de poesia, tal com ha explicat la directora de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC), Laura Borràs.

Laura Borràs

Totes les arts són poesia. Volem crear aliances entre totes les arts i volem que la poesia arribi a tothom amb activitats a molts espais diferents.


La presentació de la iniciativa ha tingut la participació de l'actriu Sílvia Bel, que ha recitat poemes de Gabriel Ferrater, i de Jordi Llavina, que ha interpretat versos propis. La inauguració del festival tindrà lloc diumenge 16 d'octubre a les sis de la tarda al Teatre-Auditori amb un homenatge a l'obra de Ramon Llull. Aquest autor serà molt present també durant els dies del festival ja que, enguany, se celebra el setè centenari de la seva mort.

La tinenta d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, ha desgranat part del programa i ha assenyalat que està pensat per omplir la ciutat de poesia.

Carmela Fortuny

Volem que la ciutat respiri poesia i volem que ho faci des dels comerços, parcs i carrers.


Recitals de poesia, exposicions, tallers i conferències comparteixen programa amb exposicions fotogràfiques i actuacions musicals. El programa portarà a la ciutat noms com Biel Mesquida, Pere Gimferrer, Cesk Freixas i Joan Dausà, entre molts altres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.