El Patrimoni Viu creix amb l'aliança amb el món de la ceràmica


  • Comparteix:

Detall d'una peça de la mostra 'Sensibilitat i Lírica'

Detall d'una peça de la mostra 'Sensibilitat i Lírica'

La 9a edició de les jornades Patrimoni Viu ha agafat embranzida aquest dijous amb l'acte inaugural que ha posat de relleu la importància de la ceràmica en l'art i en la història de la humanitat. D'aquesta manera arrenca el gruix d'activitats d'aquesta cita dedicada a la ceràmica, que s'allargarà fins diumenge i que planteja 32 propostes en diferents escenaris de la ciutat.

Patrimoni Viu consta d'exposicions i activitats al voltant de la incidència de la ceràmica en la història però també des del punt de vista de la creació. Enguany, la trobada s'ha aliat amb el 47è Congrés de l'Acadèmia Internacional de Ceràmica que té lloc aquests dies a Barcelona i això ha fet, segons la tinenta d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, que la iniciativa creixi.

Carmela Fortuny

És un projecte consolidat però aquest any hem fet un pas endavant amb sinergies amb esdeveniments que tenen lloc al nostre voltant.


L'acte inaugural ha tingut la visita de mostres que formen part de la programació com són 'Fang i foc per viure', ubicada a la sala capitular, 'Sensualitat i lírica', al Claustre del Monestir, i 'La ceràmica utilitària: un univers de formes i funcions', al Cal Gerrer.

No són els únics espais de la ciutat que s'han sumat aquesta obertura del Patrimoni Viu. L'Espai Lluís Ribas hi ha aportat una mostra de ceràmica romana i contemporània que s'ha inaugurat aquest dijous.

L'aposta per la ceràmica li ha valgut a la ciutat el reconeixement de l'Acadèmia Internacional de Ceràmica, que aquest dimecres ha guardonat la iniciativa santcugatenca durant un acte celebrat al CaixaFòrum.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.