Les visites a les biblioteques de Sant Cugat augmenten un 3,48% el 2015


  • Comparteix:

La tinenta d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, i la directora del Servei de Biblioteques, Pepa Forn

La tinenta d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, i la directora del Servei de Biblioteques, Pepa Forn

Les biblioteques municipals van registrar el 2015 un total de 231.014 visites, fet que suposa un augment del 3,48% respecte l'any anterior. És una dada facilitada per l'Ajuntament que ja incorpora els visitants de la biblioteca de Volpelleres, inaugurada a l'abril de l'any passat. El balanç municipal també apunta que el 44% de la població té el carnet de biblioteca i que Sant Cugat registra al dia nou activitats en aquests equipaments.

La tinenta d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, ha destacat la demanda cultural de la ciutat i 'la revolució' que ha patit el servei de biblioteques els darrers anys. Fortuny ha fet una crida a la ciutadania perquè faci un bon ús de totes les instal·lacions de les quals disposa.

Carmela Fortuny

Tenim un entorn i una quantitat d'equipaments i activitats properes als barris i a la centralitat de la ciutat.


El percentatge de santcugatencs que tenen carnet bibliotecari és quatre punts superior a l'última dada facilitada (40%), el març de 2015. Aquests números s'han fet públics durant la presentació de les activitats del proper semestre dels serveis bibliotecaris municipals.

D'altra banda, fonts municipals han donat la primera dada d'assistència de la biblioteca de Volpelleres Miquel Batllori, inaugurada l'abril de l'any passat. En nou mesos, l'espai va acollir un total de 16.337 visites. La biblioteca mantindrà els tallers de tecnologia que es van dur a terme l'any passat.

Els equipaments arrenquen el nou curs amb múltiples activitats per a tots els públics, la majoria de les quals estan vinculades al Festival Nacional de Poesia i a l'Any Llull. També hi ha una marcada presència del cinema com cursos de guió, a càrrec del realitzador local Jordi Cadena.

Festival Nacional de Poesia
Les activitats més destacades són:
-Laboratoris poètics que fomentaran la creació de poesia.
-Exposicions diverses com ara 'El llenguatge del poeta' de la mà del fotoperiodista resident a Sant Cugat Kim Manresa, 'La vitrina Fred als ulls' realitzada per Firart i l'exposició interactiva 'Brossa visual Inèdit'.
-Una setmana amb activitats per commemorar l'Any Llull pel setè centenari de la seva mort.
-L'espectacle per adults 'Paraules d'avui' sobre Montserrat Roig, a més d'un acte homenatge a l'actriu.
-La presentació del llibre 'Sènior poètics'.

Altres activitats rellevants
Altres activitats que podran gaudir els sancugatencs seran els cursos de guió cinematogràfic a càrrec de de Jordi Cadena; l'exposició 'Nines del món', de Kim Manresa; el taller 'Nines del món' dirigit a nens de quatre a 12 anys, i les xerrades 'Parlem de...'. A més, s'organitzaran nous clubs de lectura, com ara un de lectura infantil i juvenil per a adults i un altre només de lectura de còmic.

També es mantindran activitats d'altres anys, entre elles, una sessió de contes de nadal de Dickens a la biblioteca de Mira-sol que l'any passat va tenir una molt bona acollida i els cursets sobre tecnologies que es fan a la biblioteca de Volpelleres Miquel Batllori.

La programació completa es farà pública el 5 d'octubre i es podrà consultar en format imprès a tots els punts culturals de la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.